1000 recepten met salie
2 eetlepels olijfolie4 teentjes knoflook15 gram salieblaadjes1 liter waterwitte peperzout40 gram botersneetjes witbrood2 eetlepels fijngehakte peterselie. Bereidingswijze De gepelde teentjes knoflook en de salie heel fijn hakken. Wanneer gedroogde sa... bekijk recept »
1 pak snelkook-polenta250 g kippenlevers2 eetl. olijfolie2 eetl. balsamico- of sherry-azijn1 eet.gehakte saliezout,peper naar smaak30 g. boter,gesmolten. Salie voor de garnering. Voorbereiding Bereid de polenta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 eetlepels olijfolie(30 g) 4 grote knoflookteentjes 15 g verse blaadjes salie 1 L water zout,witte peper van de molen 40 g verse boter 8 stukken stokbrood 2 eetlepels fijnghakte peterselie(30 g)Hak de geschilde knoflookteentjes en d... bekijk recept »
Voor 4 personen:4 kleine varkenshaasjes,eventueel zout,[color=blue:a781267a27]**voor de sinaasappelmarinade:[/color:a781267a27]2 sinaasappelen,3 eetlepels (olijf)olie,? eetlepel citroensap,2 theelepels cayennepoeder, 4 takjes salie of 6 blaadjes vers... bekijk recept »
-2 liter water -20 tenen knoflook (grof gehakt) -10 bladjes verse salie -zout en peper naar smaak -6 eieren -12 croutons -2 el verse peterselie fijngesneden -6 el olijfoliebij voorkeur Provencaalse extra vierge olijfolie -breng op hoog vuur in een so... bekijk recept »
Rijst2 schnitzelskaas1 ui of bosuitjestwee ? drie tomatenpeperzout1 dl witte wijn (of meer) en salie (of thijm bij gebrek aan salie) Wrijf de schnitzels in met peper en zout. Bak de schnitzels snel aan beide kanten bruin met een klein beetje boter of... bekijk recept »
3 El olijfolie 6 tenen gekneusde knoflooktenen 500 gr. nieuwe aardappelen verse salieblaadjes 3 laurierblaadjes zeezout. Hulpmiddelen Romertopf (oftewel kleipot) koekenpan Hulpmiddelen - Romertopf (oftewel kleipot) koekenpan Voorbereiding Olie verhi... bekijk recept »
800 g varkenshespengebraad, 1 kg bloemige aardappelen, 4 sjalotten, 4 wortelen, 1 bosje verse salie, 50 g boter, 1 dl melk, zout en peper Kruid het gebraad met zout en peper en leg het in een grote ovenschotel. Schik de gehakte sjalotten en in staafj... bekijk recept »
200 gram kalfsgehakt.zout en peper.1 eetlepel fijngesneden peterselie.1/2 eetlepel fijngesneden salie.1 eierdooier.2 eetlepels paneermeel.8 dunne reepjes katenspek. Bereidingswijze Meng het kalfsgehakt met de peterselie,salie,eidooier en paneermeel e... bekijk recept »
200 gram gedroogde witte bonen 2 teentjes knoflook 5-6 takjes verse salie 2 eetlepels olijfolie 1 blik gepelde tomaten (400 gram) zoutzwarte peper uit de molen Bereidingswijze Voor dit gerecht een dag van tevoren beginnen met de bonen in een kom... bekijk recept »