1000 recepten met salie
4 kalfslapjes 2 bussels witte asperges 100 ml witte wijn 100 ml kalfsbouillon 50 gr boter 1 el olijfolie 4 blaadjes salie snuifje nootmuskaat peper en zout 1. Schil de asperges en breek de harde uiteindes onderdaan de stengel af. Kook de asperges... bekijk recept »
blaadjes salie 150 g gerookte spek in fijne plakjes 60 g Solo 1 glas witte wijn zout 600 g kalkoenlapjes peper citroensap Parmezaanse kaas 1. Bak het spek krokant in de op 160° C voorverwarmde oven. 2. Breng de kalkoenlapjes op smaak met peper en... bekijk recept »
2 eetlepels bloem 15 g Solo margarine op kamertemperatuur 2 kg braadkip 1 citroen een handvol verse salieblaadjes of 1 tl gedroogde salie 1 bouillonblokje Knorr Bouillon Finesse Kip 1 druppel tabasco 5 teentjes gepelde knoflook 375 ml water zo... bekijk recept »
8 kippendijen (zonder bot, met vel) 2 rode uien 16 salieblaadjes 3 el balsamico-azijn 4 el lichte olijfolie 2 teentjes knoflook 3 takjes tijm 2 gedroogde chilipeper1. Snijd de kippendijen in drieën of vieren zodat ze makkelijk aan de spies geregen ku... bekijk recept »
4 kalkoenfilets 4 sneden milner gerijpt 16 blaadjes salie boter peper en zout 40 gr boter ( extra) 20 blaadjes salie ( extra )1. snij kalkoenfilets op in de lengte, kruid de binnenkant met peper en zout.2. Leg telkens een sneetje kaas en vier bla... bekijk recept »
300 g extra fijne boontjes 2 teentjes knoflook 2 eetlepels tapenade 4 eetlepels Solo Vloeibaar 0.5 courgette 1 rode paprika 300 g broccoliroosjes 2 eetlepels olijfolie 0.5 citroen salie 12 sneetjes stokbrood1. Breng de boontjes even aan de kook... bekijk recept »
2 sjalotten 1 butternut of flespompoen 150 ml witte wijn 1 snuifje chilipoeder 8 blaadjes salie 1 teen knoflook 1 liter kippenbouillon 200 ml kookroom 5 eetlepels Bertolli Robusto extra vergine olijfolie 1. Schil de pompoen, maak het vruchtvlees sc... bekijk recept »
600 gr vleestomaten 1 bol mozarella 200 gr bloemextra voor de vorm 1 zakje bakpoeder 75 ml olijfolie 3 eieren 1 takje salie boter 1 tl zout 1/2 tl peper 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in stukjes. Stoof ze in 2... bekijk recept »
4 (bol)courgettes4 eetlepel olijfolie4 sjalotjes, gesnipperd2 teentje knoflook, gehakt2 eieren, losgeklopt250 gram ricotta50 gram geraspte parmezaanse kaas6 gedroogde tomaten op olie, in stukjes25 gram boterverse salieblaadjeslage ovenschaal1. Verwar... bekijk recept »
1. Strooi bloem op een bord. Klop een ei los in een diep bord en strooi paneermeel op een ander bord. Haal blokjes belegen kaas eerst door bloem, dan door ei en daarna door paneermeel. Rijg aan satéprikkers of spiesjes afwisselend een stukje rode pap... bekijk recept »