Recepten met salie

1000 recepten met salie

Salie

Salie Kruidige, beetje bittere smaak.

Puree met broccoli en Finettes

1 kg bloemige aardappelen 500 gr Finettes 1 broccoli 50 gr gemalen emmenthaler 5 cl melk 50 gr solo, bakken & braden solo vloeibaar paneermeel tijm salie nootmuskaat peper&zeezout uit de molen (pezo)1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Dompel deze... bekijk recept »

Lamsschouder uit de oven

800 gr lamsschouder met bot zeezout, peper 1 el olijfolie 3/4 fles witte wijn 1 tl venkelzaad 5 tenen knoflook 2 gedroogde chilipepers (grof gehakt) 1 bosje salie 1 laurierblad 6 ansjovissen op olie 5 el rode wijnazijn 1. Verwarm de oven voor o... bekijk recept »

Champignonbrochettes op een bedje van risotto

2 varkenslapjes 1 kleine rode paprika 1 ui 2 el olijfolie 100 gr natuurrijst 1 el ajvar (paprikapuree) 250 ml groentenbouillon 200 gr kleine champignons 8 cocktailtomaatjes 3 takjes salie peper&zout (pezo) satéstokjes1. Verwarm de bouillon.2. Was... bekijk recept »

Gehaktballetjes met champignons

750 gr kalfsgehakt 1 ei 2 el paneermeel 1 bakje Parijse champignons 2 teentjes knoflook 1 dl kalfsfond solo, bakken en braden olijfolie gedroogde salie peper&zout (pezo) gehakte bladpeterselie 1. Pel de knoflook en hak fijn.2. Borstel de champign... bekijk recept »

Italiaanse kalfslapjes met cappellini- saltimbocca

4 dunne kalfslapjes 4 sneetjes Parmaham of prosciutto of gandaham 1 bol mozzarella 4 blaadjes salie (facultatief) solo, bakken en braden 500 gr cappellini Voor de saus: 1 bio citroen 1 teentje knoflook 3 el gezouten kappertjes 80 gr hoeveboter 3 ... bekijk recept »

Op rozemarijntakjes gespieste varkenshaas met

boter of olie om in te bakken 500 gr varkenshaas 4 flinke takken rozemarijn zout& zwarte peper 8 blaadjes salie 8 plakjes pancetta of bacon 1. .2. Bereiden3. Snijd het vlees in 8 gelijke stukken en wrijf het in met zout en peper. 4. Leg op elk stukj... bekijk recept »

Saltimbocca van varkenshaas

250 g Varkenshaas 1 el Gedroogde salie 1 Pakje Parmaham 5 el Olijfolie Deegroller1. Snijd het vlees in schuine plakken van 3 cm dik. Leg ze tussen 2 vellen vershoudfolie en sla ze voorzichtig plat met de deegroller. Zorg ervoor dat het vlees niet st... bekijk recept »

Puree met broccoli en finettes

500 GR FINETTES 1 KG Bloemige aardappelen 1 broccoli 50 GR gemalen kaas 5 CL MELK 50 GR BOTER 1 EL paneermeel tijm salie nootmuskaat peper en zeezout 1. snij de broccoli in kleine roosjes, dompel deze roosjes gedurende 5 MIN. in kokend gezouten ... bekijk recept »

Schijfjes steak met kruiden

2 takjes rozemarijn 2 teentjes knoflook blaadjes salie takjes tijm 1.5 el azijn 5 el Bertolli Extra Vergine olijfolie 400 g steak in één stuk1. Haal de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn samen met de knoflook, salie en tijm.2. Warm ... bekijk recept »

Lamsvlees 'Molisana'

1 takje rozemarijn 2 takjes salie 1 kg lamsvlees (bijv. van de schouder, nek of bout) 1 fles rode wijn 200 ml extra vergine olijfolie 3 laurierblaadjes 1 ui 500 g rijpe tomaten 1. Ris de rozemarijn en de salieblaadjes van de takjes en hak ze ee... bekijk recept »

Pagina 78 van 100