1000 recepten met selderij
400 g aardappels (Vitelotte Noir) (zak à 1 1/2 kg) zeezout 2 eetlepels hazelnoten (zakje à 45 g) 1 bosuitje 2 takjes selderij 1 eetlepel knoflookazijn 3 eetlepels olijfolie met truffelaroma (flesje) versgemalen zwarte pep... bekijk recept »
2 vanillestokjes 1 sjalotje 1 teentje knoflook 3 takjes selderij ½ pot gevogeltefond (à 380 ml) zout witte peper 2 maïskipfilets (à ca. 150 g) ½ dl lichte rode wijn 1 eetlepel boter of margarine 1 eetlepel bloe... bekijk recept »
400 gram pasta (farfalle of fusilli)2 sinaasappels1 citroen, uitgeperst125 milliliter pesto2 eetlepels olijfolie2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes50 gram pijnboompitten of grof gehakte walnoten of amandelen4 gerookte makreelfilets, in repen ... bekijk recept »
8 grote plakken rauwe ham1/2 zak rucola (ca. 40 g)200 g milde of Franse magere kwark (Melkan)1 pot gesneden knolselderij, uitgelekt125 g blauwe druiven, gehalveerd1 citroen, in partjes1. Leg de plakken ham naast elkaar op een plank. Snijd de helf... bekijk recept »
3 eetl. olijf- of arachideolie25 g boter600 g hamlappenzoutversgemalen peper4 sjalotjes of 1 grote ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, gehakt1 kleine knolserderij, geschild en in blokjes2 eetl. bloem200 ml kookroom200 ml vleesbouillon1 eetl. grove mos... bekijk recept »
1 sinaasappel500 g kipfilet, in brede repenzoutversgemalen peper1 eetl. olijfolie of arachideolie50 g boter4 sjalotjes, gesnipperd400 ml witte wijn200 g kastanjechampignons, eventueel in vierenmespuntje kerriepoeder125 ml crème fraîche (... bekijk recept »
200 g eiermie of roerbakmie2 eetl. zonnebloem- of wokolie200 g magere gerookte spekblokjes2 teentjes knoflook, gehaktklein bosje bladselderij, grof gehakt1 eetl. gembersnippers, gehakt of 2 cm gemberwortel, geraspt1 ui, gesnipperd100 g taugéso... bekijk recept »
4 eetl. zonnebloem- of arachideolie500 g gesneden hutspotgroenten (pakket)300 g knolselderij, geschild, in blokjes100 ml vleesbouillon450 g voorgekookte krieltjeszout en versgemalen peper4 slavinken1 eetl. vloeibaar bakproductmosterd of piccalilly1. ... bekijk recept »
6 rijpe trostomaten, in zeer dunne plakken gesneden (zee)zout75 g veldsla of rucola150 g selderijreepjes (potje), uitgelekt50 g walnoten, grof gehakt100 g extra belegen (boeren)kaas, in reepjessprieten bieslookvoor de dressing:3 eetl. magere yoghurt ... bekijk recept »
2 sjalotjes 1 lookteentje 400 gram knolselder 2 EL boter 100 ml droge witte wijn 500 ml groentenfond - bouillon 250 gram slagroom 2 schijven toastbrood 4 EL olijfolie 1 EL truffelolie ( optie ) 30 gram koude boter 2 EL licht opgeklopte room zout & ... bekijk recept »