Recepten met selderij

1000 recepten met selderij

Selderij

Selderij Vrij bitter van smaak.

Pasteitje met kipragout

8 plakjes bladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries) 1 ei 1 ui 250 g winterpeen 1 prei 2 kippenbouten 1 blaadje foelie (pakje à 5 g, gedroogd) 1 kruidnagel 1 laurierblaadje 1 takje selderij (zakje) 750 ml kraanwater 5... bekijk recept »

Kippenbout in bokbier

4 takjes selderij (kruiden) 65 g boter of margarine 2 kippenbouten (à ca. 300 g) zout peper 1½ dl bokbier 1 gele paprika 1 blikje maiskorrels (300 g) ½ dl slagroom 1 theelepel hot currypoeder1. Selderijtakje... bekijk recept »

Klassieke snert Klassieke snert

1 l groentebouillon 1 winterpeen geschild en in dunne plakjes 1 ui gesnipperd 500 g spekblokjes 500 g spliterwten 250 g knolselderij in kleine blokjes 20 g selderij gehakt 1 gelderse rookworst in plakkenBreng de bouillon in een ruime pan aan de kook.... bekijk recept »

Gratin van knolselderij en Port Salut

1 knolselderij 1 bak paddestoelenmelange (200 g) 1 eetlepel tijm (zakje a 15 g) 1 teen knoflook 4 eetlepels olijfolie 4 tomaten 1 pak aardappelpuree (180 g) 1 pakje port salut (plakken (120 g))1. Oven voorverwarmen o... bekijk recept »

Pastasalade met ham, courgette en perzik

300 g pipe rigate (pasta) 1 citroen (schoongeboend) 20 g selderij (zakje 40 g) 1 rode peper 2 courgette 7 el olijfolie 4 (wilde) perziken 80 g jonge bladsla met babyspinazie 250 g buffelmozzarella 70 g parmaham1. Kook... bekijk recept »

Tomatensoep

1 sjalot 750 g tomaten 4 takjes selderij ½ el boter 3 vleesbouillontabletten 1 liter kraanwater 175 g rundergehakt 3 takjes peterselie1. Snipper de sjalot fijn. Snijd de tomaat in vieren en de selderij fijn. Verhit de boter in een ... bekijk recept »

Erwtensoep met gegrilde rookworst

300 g spliterwten (pak 500 g) 2 schouderkarbonades (ca. 300 g) 100 g magere spekreepjes (duopak 250 g) ¼ knolselderij (geschild) 125 g winterpeen (in kleine stukjes) 1 prei (gewassen en in stukjes) 1 ui&... bekijk recept »

Aardappelpuree met bleekselderij

1 kg aardappelen (iets kruimig) 4 stengels bleekselderij (in stukjes) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) ½ zakje selderij ((a 40 g), fijngesneden)1. Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met wat zout 20 min. Kook... bekijk recept »

Wildbouillon met truffelolie en mihoen

1 pot wildfond (380 ml) 25 g mihoen (pak a 250 g) 2 takjes selderij (fijngeknipt) 1 eetlepel citroensap 2 theelepels truffelolie (flesje a 80 ml)1. In pan wildfond met 200 ml water aan de kook brengen. Pittig op smaak bren... bekijk recept »

Rodekool-wortelstamppot

1 kg iets kruimige aardappelen 250 g winterpeen ½ rodekool 3 el olijfolie 1 tl gemalen komijn (djinten) 150 ml kraanwater 2 el rodewijnazijn 210 g vegaballetjes 150 ml magere melk 40 g selderij 100 g blanke rozijnen1. Schil d... bekijk recept »

Pagina 12 van 100