1000 recepten met selderij
2 uien (gesnipperd) 4 eetlepels zonnebloemolie ½ knolselderij (in blokjes) 200 ml kookroom (light) 750 ml kippenbouillon (van tablet) 200 g paddestoelenmelange (in reepjes) 25 g verse selderij (fijngekni... bekijk recept »
4 hazen(achter)bouten (ca. 1400 g) zout peper 4 dl rode wijn 1 stengel bleekselderij 1 wortel 1 ui 1 laurierblaadje 6 zwarte peperkorrels 4 el olijfolie 1 pot wildfond (380 ml) 300 g tagliatelle 50 g geraspte Parmeza... bekijk recept »
4 el olijfolie 3 uien fijngesnipperd 2 tenen knoflook fijngeperst 8 sneetjes bruin casinobrood zonder korsten 30 g selderij fijngesneden 5 el ketchup zout en peper 600 g rundergehaktVerwarm de oven voor tot 175 ºC. Verhit in een koekenpan de olie. F... bekijk recept »
1 kg kip 1 grote ui 6 eieren 300 gr. tauge 5 a 6 aardappels 50 gram selderij boemboe voor soto ajam 300 gr, rijst 100 gr. mihoenKook de kip met vellen ca. 2 tot 2 en een half uur. Bewaar de bouillon. De kip aflaten koelen en afpluizen. Doe nu wat oli... bekijk recept »
50 g hazelnoten 2 el sesamzaad 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl gemalen komijn (djinten) 800 g snijbonen 40 g selderij 145 g semi-gedroogde tomaten1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten, het sesamzaad... bekijk recept »
300 g pandanrijst 1 snufje zout 1 groene kool 4 el wokolie 1 gele paprika 1 bosje bosui 300 g voorgekookte reuzengarnalen 30 g selderij 2 el sambal brandal1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. 2. Breng een pan met wate... bekijk recept »
2 liter water 3 runderbouillontabletten 5 stengels bleekselderij 10 g peterselie (zakje 30 g) 20 g selderij (zakje 40 g) 290 g soepballetjes 200 g sugarsnaps 300 g tuinerwten (diepvries) 2 tl gedroogde dragon 4 el ext... bekijk recept »
1½ liter kraanwater 1 el zout 300 g spliterwten 2 schouderkarbonades 1 laurierblaadje 1 knolselderij 2 dunne preien 25 g verse selderij 1 Veluwse fijne rookworst1. Breng in een soeppan het water met het zout, de erwten, karbonade... bekijk recept »
1 schaaltje kastanjechampignons (250 g) 1 zure appel (bijv. goudreinet) 1 prei (in ringen) 4 tenen knoflook (in plakjes) 4 takjes tijm 2 laurierblaadjes 8 kipdrumsticks 1 bekertje slagroom (125 ml) 2 eetlepels... bekijk recept »
250 g sjalotjes 2 Drentse Kosterworsten (à 100 g) 50 g boter 1 kg kalfslapjes 1 flesje bruin bier (op kamertemperatuur) zout en peper ½ zakje verse peterselie (à 30 g) ½ zakje verse selderij (à 50 g)1. Sjal... bekijk recept »