1000 recepten met selderij
400 g linzen (blik) tablet lamsbouillon 200 gr uien 4 el olijfolie 3 teentjes knofllok 100 gr gedroogde tomaten 1 tl cyennepeper 1 tl gemalen komijn 3 el gehakte selderij 4 el gefruite uitjesLaat de linzen met vocht, 2dl water en de lamsbouillontable... bekijk recept »
3 theelepels Knoflook Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix) 3 kopjes Kotomisi Rijst 1/2 Madam Jeanette peper 2 stuks pimentkorrels 1/2 ui 7 eetlepels olie 1 theelepel tomatenpuree zout 1 laurierblad 2-3 takken selderij 1/2 stengel prei 9 verse groene... bekijk recept »
1 pompoen van ongeveer 2 à 3 kg 1 kip 2 witten van prei 2 takjes witte selderij 3 uien waarvan 1 bestoken met 8 kruidnagels 2 wortelen 4 aardappelen 150 gr spekblokjes 1 kruidenbosje 50 gr boter 2 tomaten 1 eetlepel gehakte salie 1 eetlepel geh... bekijk recept »
5oo gram gepelde garnalen. 1 groene en 1 rode paprika. 125 gram champignons. 1 ui. 2 stengels bleekselderij. 4 dl. tomaten uit blik. 6o gram boter. 1 th. suiker. 1 laurierblad. 1/2 th. tabasco. snufje nootmuskaat. 1/2 th. gehakte tijm. 2 eetl. gehakt... bekijk recept »
100 gr boter1/2 bosje selderijfijn gesneden2 grote uienfijn gehakt4 blikjes (a 400 gr) tomatenblokjes2 el uitgeperste knoflook50 gr basilicumblaadjes50 gr tijm50 gr peterselie30 ml worchestershiresaus400 ml kippenbouillon1 grote aardappel in stukjes3... bekijk recept »
3 rode ponen (van 500 g) 1 teentje knoflook 1 wortel 1 ui 1 preiwit 0.3 kg mosselen 1 dl wijn (wit/droog) 3 tomaten 1 doosje saffraanpoeder peper zout 2 cl olijfolie (extra vierge) 2 stengels groene selderij 0.5 uien 15 dl water 4 dl wijn (wit/droog)... bekijk recept »
Ruim 1 l bouillon (vis of groenten) 1 el olijfolie 3 sjalotjesfijngehakt 2 tenen knoflookfijngehakt 1/2 stengel selderijfijngehakt 400 g risottorijst 2 glazen droge witte wijn (bv. Verdicchio)zeezout en zwarte peper uit de molen 75 g boter 3 flinke h... bekijk recept »
1 ui 1 dik plak pancetta van 150 gr (Italiaans spek) of spekreepjes 1 stuk pompoen van 400 gr 40 gr boter 2 tenen knoflook 300 gr risottorijst 1 liter kruidenbouillon (van tablet) 1/2 theelepel saffraandraadjes of 1/3 theelepel saffraanpoeder zoutpep... bekijk recept »
8 paprika`s,Het liefst de gele Hongaarse puntpaprika`s 1 ui 20 gram vet of boter 60 gr rijst zout 600 gram gehakt,(half om half) mespuntje peper. Voor de saus: 1 liter tomatensap enkele selderijblaadjes 30 gr vet of boter 3 el bloem 1-2 th suiker,naa... bekijk recept »
750 gr tamme kastanjes soepgroenten wat extra selderijgroen boullion Bereidingswijze De kastanjes moeten eerst worden geschild. Dat doet u door de gewelfde kant eventjes in te snijden. Vervolgens de kastanjes op een bakblik leggener wat water op drup... bekijk recept »