1000 recepten met sesamzaad
150 g sugarsnaps 1 groene paprika 1 el sesamzaad 3 el olijfolie 50 g taugé 2 el ketjap manis 2 el sojasaus 1,5 limoen 1 el bruine basterdsuiker 1 rijpe avocado 20 g verse koriander 200 g rucola slamix 50 g cashewnoten1. Kook de sug... bekijk recept »
1 sjalotje 2 dl rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) 6 takjes tijm 8 lamskoteletjes zout (versgemalen) vier-seizoenen-peper nootmuskaat 1 eetlepel (olijf)olie ½ potje sesamzaad (à 45 g) ½ reepje pure chocolade&nb... bekijk recept »
400 g schelvisfilets 75 g verse roomkaas met gember 60 8 plakken boeren rauwe ham 3 el arachideolie 900 g aardappelpuree 2 el sesamzaad 1 el shichimi togarashi 600 g spinazie 3 bosuitjes1. Snijd de vis in 4 gelijke stukken. Besmeer ro... bekijk recept »
1 bosuitje 1 theelepel olijfolie 2 eetlepels sesamzaad 75 g zachte geitenkaas (bv. Bettine Blanc) 2 gedroogde abrikozen1. Verhit de grillpan. Bestrijk het bosuitje met olie en gril het in 2-3 minuten rondom gaar. Snijd het groen in acht ... bekijk recept »
2 eetlepels hazelnoten 2 eetlepels sesamzaad 4 shoarmabroodjes (voorgebakken) 2 plakken geitenkaas (vers (a ca. 75 g)) 2 theelepels vloeibare (honing) 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1 theelepel gedroogde munt m... bekijk recept »
500 g sperziebonen 2 el sesamzaad (bakje 100 g) 1 el zonnebloemolie 1 el ketjap manis 1 bakje taugé (125 g)1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breek de bonen doormidden en kook ze in ca. 7 min. beetgaar. 2... bekijk recept »
1 bos bospeen (groen verwijderd en wortels gewassen) 1 bakje verse koriander ((15 g), blaadjes grofgehakt) 1 rode peper (steelaanzet en de zaadlijsten verwijderd en in stukjes) 4 el olijfolie 1/2 teen knoflook (geperst) ... bekijk recept »
195 g rijstmeel (zak 500 g, Smaakt, gezeefd) 50 g bloem (gezeefd) 50 g tapioca meel (zak 500 g, Flowerbrand, gezeefd) 360 ml kraanwater 100 ml kokend water 4 el arachideolie 2 sjalotten 100 g shiitakes (paddenstoelen... bekijk recept »
800 g sperziebonen 2 el sesamolie 2 el sesamzaad 6 el seroendeng (gekruide kokos met pinda's)1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit de sesamolie in een hapje... bekijk recept »
750 g bloem 250 g fijne semolina 45 g verse gist 500 ml lauwwarm water 4 el zonnebloemolie 0.5 el zout 1 ei 4 el wit sesamzaad DeegMeng de bloem met de semolina. Maak een kuiltje in het midden en leg er de gis... bekijk recept »