1000 recepten met sesamzaad
Dit recept is een variant op de falafel 200 g kikkererwten 1 bosje peterselie 1 bosje koriander 6 teentjes knoflook 1 grote ui zout en peper 1? theelepel komijnzaadpoeder 1 eetlepel sesamzaad 1 mespuntje bakpoeder olie om in te bakken 2 eetlepels ses... bekijk recept »
200 GR. KIPFILET,IN REEPJES. 1 KLEIN ROOD PEPERTJE,IN RINGETJES. CA. 200 GR. SLABLAADJES. ZONNEBLOEMOLIE. 2 THEEL. SESAMZAADJES. 1 EETL. FIJNGEHAKTE MUNT. VOOR DE DRESSING: 1 PERSSINAASAPPEL,UITGEPERST. 1 TEENTJE KNOFLOOK. 1 SJALOTJE OF KLEINE UI,GES... bekijk recept »
200 gram kipfilet 1 klein rood pepertje 200 gram slablaadjes zonnebloemolie 2 eetlepels sesamzaadjes 1 eetlepel fijgehakte munt Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kipreepjes in 10 minuten helemaal gaar. Laat ze vervolgens afkoel... bekijk recept »
125 g mihoen 1/2 komkommer 1/2 bosje radijs 1 zak waterkers (75 g) 6 eetlepels Japanse sojasaus 4 eetlepels rijstazijn (fles a 150 ml) of 2 eetlepels sherry 1 theelepel suiker 1 theelepel wasabipasta (tube) of geraspte mierikswortel 1 theelepel... bekijk recept »
1200 gr rundvlees met botin stukken van 3 cm (in Korea worden vaak stukken rundvlees met bot gebruikt. Onze zgn. spareribsmaar dan van rundvlees) 1/2 Japanse peer (of gewoon een appel)in reepjes 4 eetlepels mirin 3 eetlepels suiker 5 walnotengepeld 1... bekijk recept »
4 stuks kippenborstfilets 8 el. bloem 4 eierenLosgeklopt 200 gr. sesamzaad 12aspergesgroene 1paprikarode 100 gr. boter zout naar smaak peper naar smaak Snijd de kippenborstfilet in 4 reepjes. Klop het ei los. Peper en zout de kipstukjes en haal deze ... bekijk recept »
500 gr runderlappen 1 grote gepelde en geraspte ui 1/2 theel zeezout 1/2 theel zwarte peper 1/2 theel saffraandraadjes 1/2 theel gemberpoeder 1 kaneelstokje 1 bosje verse koriander 50 gr boter 200 gr gedroogde pruimen 1 eetl vloeibare honing 1 eetl s... bekijk recept »
450 gr. kipfiletin blokjes 1 bos lente-uitje geroosterde sesamzaad zonnebloemolie 50 ml Japanse sojasaus 25 ml mirin 15 gr suiker 25 ml sake * Voeg de ingredienten voor de marinade (sojasaus, mirin, suiker en sake) in een pan en laat het gehe... bekijk recept »
300 gr. spinazie 150 gr. tomaatgedroogdeop olie 50 gr. pijnboompit 50 gr. sesamzaad 2 tl. fructose 4 el. sesam-olie 2 el. aceto balsamico Zout Peper Rooster de pijnboompitten en de sesamzaadjes in een droge koekenpan totdat ze bruin worden en... bekijk recept »
150 gr Sushirijst 1 theelepel wasabimosterd 2 a 3 eetlepels sushiazijn 4 dunne plakjes eendenlever 16 plakjes truffel 1 kreeft ca. 600 gram 8 coquilles Saint-Jacques peper en zeezout Court bouillon Van de overige rijst 4 balletje en 4 kubusjes vormen... bekijk recept »