1000 recepten met sesamzaad
TOAST: 3 sneetjes wit casinobrood12 plakjes geitenkaas. SAUS: 2 el. fritessaus1 el ciderazijn1 el crème fraîche1 theelepel honing1 el citroensapsnufje zoutsnufje peper. REST: 250 g knolselderie (gewogen zonder schil)150 g courgette100 g wi... bekijk recept »
50 gram grofbladerige veldsla (ezelsoren) of een andere slasoort 2 eetlepels sesamzaad 1 zacht geitenkaasje van 50 gram of iets meer 1 sneetje witbrood bouillonblokje honing allesbinder Was de blaadjes sla en droog ze af. Rooster ineen drage pan de s... bekijk recept »
1 1/2 grote gele paprika schoongemaaktin 8-en 350 gram groene asperges schoongemaakt 2 eetlepels bruine rijstazijn of aceto balsamico 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel bruine rijstsiroop of suikerstroop 1 eetlepel gomasio zie opmerking 1/4 rode paprika... bekijk recept »
100gr. geitenkaas met honing[Bettine] 1/2 dl. slagroom,1dl. zonnebloemolie50gr. groene kruiden [spinaziepeterseliebasilicum,bieslook]peper en zout.scheut olijfolie1sjalotje gesnipperdhalve rode paprika in kleine blokjes,1,5 dl.water halve eetlepel su... bekijk recept »
50 gr. grofbladerige veldsla (ezelsoren) of andere slasoort - 2 eetl. sesamzaad - 1 zacht geitenkaasje van 50 gram of iets meer - 1 sneetje witbrood - bouillonblokje - honing - allesbinder. Maak intussen de honingsaus. Dit kan ook eerder, dan kun je... bekijk recept »
40 gram geroosterd sesamzaad - 4 bosuitjes - 2 grote knoflooktenen - 1 chilipeper - 100 gram shii-take - 1 rode paprika - 150 gram tahoe - 3 eetlepels olie - 3 theelepels sesam-olie - 100 gram Noorse garnalen - 2 theelepels sojasaus - 2 theelepels ... bekijk recept »
1 kg aardappelen2 el zonnebloemolie1/2 tl zout2 tl suiker4 tl geraspte kokos5-10 groene chilipepers (fijngehakt)2 snufjes asafoetida (hing)5 cm gemberwortel (zeer fijn gehakt)1 tl sesamzaad1 tl garam masalasap van 1 limoenhandvol korianderblad (fijng... bekijk recept »
250g. bloem op kamertemperatuur1theel. zout1 zakje bakpoeder3 eetl.maisolie75g. honing1dl. yoghurtmespunt kardemompoeder1 klein ei50g.sesamzaad Zeef 225g. bloem met het zout en het bakpoeder in een voorverwarmde kom. Verwarm de oven voor; Bestrijk de... bekijk recept »
Voor 4 personen:1 1/2 grote gele paprika; schoongemaakt, in 8-en350 gram groene asperges; schoongemaakt2 eetlepels bruine rijstazijn; of aceto balsamico1 eetlepel olijfolie1 eetlepel bruine rijstsiroop; of suikerstroop1 eetlepel gomasio; zie opmerkin... bekijk recept »
125 g bloem 1.25 dl room 3 cl olijfolie (extra vierge) kruidenzout 3 eieren 3 preistengels peper (zwarte peper) 1 eetlepel sesamzaadjesKneed een deeg van bloem, room, 1/3 van de olijfolie en flink wat kruidenzout. Laat 1 uur in de koelkast rusten. Ve... bekijk recept »