1000 recepten met sesamzaad
500 g kant en klaar pompoenbroodmix 100 g gemalen hazelnoten 100 g gemalen amandelen 100 g gebroken lijnzaad 100 g sesamzaad 100 g mix 1/1 havermout-volkoren zemelen 400 ml alpro soja/hazelnoot of amandel melk 2 zakjes bakpoeder1. alle Ingredienze... bekijk recept »
50 gram boter 40 ml sinaasappelsap 40 gram zwart sesamzaad 25 gram bloem 80 gram poedersuiker 1 mespuntje zout1. Smelt de boter in een pan2. Voeg sinaasappelsap toe.3. Schenk in een kom.4. Voeg sesamzaadjes, bloem, poedersuiker en een mespunt zou... bekijk recept »
350 gram rundsfilet 1 stengel citroengras 3 rode uien 2 teentjes look 3 el thaise wokolie 1/2 potje thaise saus 3 sl thaise marinadekruiden kokos-cream1. snij de ui,de look en het citroengras fijn en laat bakken in de olie. vermengd met de marinade... bekijk recept »
125 gr mozzarella 8 à 10 sneetjes gandaham 8 à 10 grissini met sesamzaad 200 ml zoetzure saus knorr peper 1. warm de zoetzure saus zachtjes op in een steelpannetje. 2. Snij de mozzarella in de lengte in 8 à 10 dunne sneetjes. Kruid met en... bekijk recept »
2 eetlepels olie 500 gram varkenslapjes 2 uien 4 teentjes knoflook 2 theelepels gemberpoeder (djahe) 150 ml ketjap manis 1 sap citroen 2 eetlepels sesamzaad of cashewnoten 1. Verhit de olie en bak hierin de vleesblokjes rondom goudbruin. Voeg de ... bekijk recept »
20 kleine cocktail worstjes 5 plakjes bladerdeeg ontdooid maanzaad of sesamzaad 3 el mayonaise 1 el grove mosterd 2 el Griekse yoghurt 1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kluts het eitje los.2. Maak een kruis me... bekijk recept »
3 limoenen zout pimentpoeder 50 g Solo Vloeibaar 1 eetlepel honing bieslook 600 g zalmfilet sesamzaadjes 1. Pers het sap van de limoenen en meng het met de honing. 2. Breng het verder op smaak met zout, bieslook en pimentpoeder. 3. Leg er de zal... bekijk recept »
4 witvisfilets (vb. kabeljauw) 1 el bruine suiker vijfkruidenpoeder 800 g verse spinazie sesamzaad lente-uitjes 4 teentjes look 3 el lichte sojasaus 1/2 el donkere sojasaus 1/2 el Chinese rijstwijn 4 cm gember arachideolie1. Maak de marinade: m... bekijk recept »
400 gr verse tonijn 1 bosje lente-uitjes 1 venkel 1 limoen (marinade) 1/2 dl soja (marinade) gember (geraspt of in poeder) (marinade) wasabi (marinade) 4 plukjes scheuten (prei, luzerne,...) 1 el seseamzaad1. Snij de tonijn in blokjes. 2. Meng de... bekijk recept »
2 visfilets zonder graatjes 2 uien rood of wit 1 ei sesamzaadjes 1 limoen of citroen versgemalen zout en peper 500 gr bladerdeeg 1. Ik weet niet wat beter smaakt – de vis of het deeg? De vis wordt zacht! Het deeg doorweekt met de sap en de smaa... bekijk recept »