1000 recepten met tijm
- een stuk ontbeendegekookte beenham van 750 tot 800 gram - 10 kruidnagels - vier eetlepels honing - zes eetlepels zonnebloemolie - twee eetlepels grove mosterd - een eetlepel gedroogde tijm - een flesje Maredsous 8 (flesje van 33 cl) - peper uit de ... bekijk recept »
1 middelgrote uiwat verse tijm800 gram gehakt (half om half of rundergehakt naar keuze)1 ei2 el paneermeel1 blikje mais300 gram tomaten250 gram mozzarellavet om in te vetten Gehaktquiche in een voorverwarmde oven bakken op 200 graden in circa 20-25 m... bekijk recept »
3 stronken witloof200 gr. feta1 eetlepel olijfolie1 takje tijm. Leg de halve witloofjes op een ingevet bakblik.Druppel er olijfolie overheen en leg er wat verse tijm op.Leg hierin de feta. Strooi ook nog wat zout en peper erover en zet het bakblik nu... bekijk recept »
1 bloemkool2 appels100 gr. hazelnoten150 gr. spek1 theelepel gedroogde tijm1 theelepel kaneelolijfolie Spek bakken in olijfolie(of in hapjespan met anti-aanbaklaag in eigen vet!), Bloemkool in roosjes snijden en in 10 tot 15 minuten gaar koken. Appel... bekijk recept »
1 kg diepgroene selder (blad en stelen) 50 g verse tijm of 25 g gedroogde tijm 100 g gekapte zoethout-wortel 50 g verse salie of 25 g gedroogde salie 1.5 l zuiver water 1.5 kg zoetmiddel: kandijbrokkenruwe rietsuikerhoning 1/4 l jenever of rhum Berei... bekijk recept »
-1 rode paprika (in reepjes) -1 courgette (in repen) -150 g broccoliroosjes -5 sjalotten (gepeld en in 4 gesneden) -4 lookteentjes (gepeld en in stukjes gesneden) -200 g kerstomaatjes -5 eetlepels versgeperst sinaasappelsap -2 eetlepels olijfolie -2 ... bekijk recept »
Reerugfilets van een reerug, wat tijm, wat rozemarijn. Hulpmiddelen Braadpan Hulpmiddelen - Braadpan Voorbereiding Fileer de reerug of laat dit de poelier doen. Bot bewaren: nodig voor de saus. Wrijf de filets met wat rozemarijn en tijm in. Bereidin... bekijk recept »
2 knollen venkelverse tijmcitroensapolijfolie3 ons trostomaatjesbalsamicoazijn50 g parmezaanbaslicum Oven verwarmen op 200C; venkel schoonmaken en van boven naar beneden in dikke plakken snijden; op een bakplaat leggen met daarover tijm, citroensap e... bekijk recept »
-1 kg lamsbout of-schenkel zonder bot (ontdaan van vet) -1 liter water -zout -250 g aardappelen (geschild en in grote stukken) -250 g wortelen (in dikke plakken) -250 g prei (in dikke ringen) -250 g kleine witte uien -2 takjes tijm -2 takjes rozemari... bekijk recept »
-1 kg varkensvlees in dobbelstenen -500 g verse champignons (in plakjes) -4 sjalotjes -zoutpeper en tijm -2 el basterdsuiker -2 flesjes Leffe bruin -giet er het bier bij en voeg de suiker en de tijm toe -kruiden met peper en zout naar eigen smaak -la... bekijk recept »