Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Schotse Preisoep

1 flesje Maggi Basis voor Kippensoep 1,5 l water 750 gewassen prei in grove stukken 1 eetlepel verse tijm of 1 theelepel gedroogde 1 zeer fijn gesneden prei 150 g ham gesnipperd peterselie fijngesneden Breng de soepbasis aan de kook met het wat... bekijk recept »

Parmezaanse Roomsaus

-4 eierdooiers -600 ml olijfolie -200 ml arachideolie -200 g geraspte parmezaanse kaas -3 sjalotten (fijngesnipperd) -2 tenen knoflook (uit de knijper) -1 takje tijm (alleen de blaadjes) -2 el ciderazijn -zout en peper -klop de eierdooiers en de olie... bekijk recept »

Spaanse Varkenshaas

2 varkenshaasjesui en wat knoflook 1 theelepel marjolijntijmbieslook en oreoganozoutpeper, 1 blik gepelde tomaten 1 zakje olijven met piment 1 zak strikjes spaghetti wat parmazaanse kaas Snij de varkenshaas in kleine plakjes en bak deze met een ui en... bekijk recept »

Pain De Chevre

1 plak jonge geiten kaas (1 plak p.p.) 1 boterham 1 desserlepel honing tijm Leg op een vuurvast bordje de boterham met daarop de geitenkaas,Vouw de folie om het kaasje zodat de honing er niet gelijk afloopt, doe de honing op de geiten kaas met een be... bekijk recept »

Varkensfiletlapjes Met Champignons En Roomsaus

4 varkensfiletlapjes 4 eetlepels vloeibare margarine 1ui 250gr champignons 1 doosje roomsaus 1 eetlepel citroensap 2theelepels gedroogde tijm Bak het vlees bruin 8/10 minuten,bak daarna de champignons en de ui,voeg daarna de citroensap en de tijm erb... bekijk recept »

Weense-karbonade

4 ribkarbonaden10-12 kleine uien 5-6 appels (golden delicieus)kop rozijnen, eetlepel tijmca. kwart liter witte wijn. peperzoutnootmuscaat. Karbonaden in ruim boter aan beide zijden aanbraden. Uit de pan nemen en in de braadboter de uien aanbakken, al... bekijk recept »

Zalm Pasta

200 gr. zalmsnippers2 uien2 dl. witte wijn1 dl. slagroom of koksroompastatijmtabasco In pan uien glazig bakken, als de pasta in de pan zit, witte wijn bij de uien en even laten inkoken, slagroom erbij (zowel van de wijn als van de slagroom zijn ca. h... bekijk recept »

Henrike's Knoflook Shi-takes

1 ui 3 teentjes verse knoflook 500 gram Chinese champignons (shi-takes) 2 takjes tijm 2 laurierblaadjes balsamico of witte wijn azijn aluminiumfolie Doe de champignons met de takjes tijm, laurier, ui, knoflook in een ovenschaal Bestrooi met peper en ... bekijk recept »

Roergebakken spruitjes

300 g spruitjes 2 eetlepels (olijf) olie 1/2 theelepel tijm (versgemalen) zwarte peper wok Bereiden Spruitjes schoonmaken. In pan met weinig water spruitjes ca. 2 minuten koken. In wok of roerbakpan olie verhitten. Spruitjes met tijm ca. 4 minuten ... bekijk recept »

Roergebakken spruitjes

300 g spruitjes 2 eetlepels (olijf) olie 1/2 theelepel tijm (versgemalen) zwarte peper wok Bereiden Spruitjes schoonmaken. In pan met weinig water spruitjes ca. 2 minuten koken. In wok of roerbakpan olie verhitten. Spruitjes met tijm ca. 4 minuten ... bekijk recept »

Pagina 82 van 100