Recepten met cannelloni

151 recepten met cannelloni

Cannelloni

Cannelloni Cannelloni zijn grote, lange pastabuisjes die meestal gevuld zijn met een mengsel van vlees, kaas en groenten. Ze worden vervolgens overgoten met een tomatensaus en gebakken in de oven. Cannelloni is een traditioneel Italiaans gerecht dat vaak wordt geserveerd als hoofdgerecht.

Cannelloni met ricotta en tomaat

12 lasagnevellen (verse, of 250 g cannelloni)800 g bladspinazie500 ml tomatenpassata250 g kerstomaten1 ui400 g ricotta100 g geraspte parmezaan100 g geraspte mozzarella (of in plakjes)2 eieren3 teentjes knoflook3 el gehakt basilicumboterolijfolienootm... bekijk recept »

Cannelloni met zuiderse groenten

8 pijpjes cannelloni500 g gemengd gehakt1 rode paprika1 gele paprika1 courgette (kleine)2 sjalotten1 teentje knoflook3 el boter3 el bloem750 ml melkparmezaankerriepoedernootmuskaatpeperzout1. Smelt voor de bechamelsaus de boter, roer er de bloem door... bekijk recept »

Cannelloni met kaas en courgette

16 cannelloni1 courgette1 courgette (gele)0.5 zakje jonge spinazie1 sjalot1 teen knoflook250 g ricotta250 g mascarponeboter4 el panko (Japans paneermeel)nootmuskaatpeperzout6 tomaten1 rode ui2 blaadjes laurier2 takjes tijm1. Verwarm de oven voor op 1... bekijk recept »

Cannelloni gevuld met ragout

1 kg rundvlees (stoverij)2 uien5 wortelen400 g tomatenblokjes3 el tomatenpuree2 blaadjes laurier1 takje tijm300 ml rode wijn50 g boter3 el bloem800 ml melk100 g kaas (gemalen)250 g cannelloni (buisjes)boter (of andere vetstof, om te bakken)snuifje no... bekijk recept »

Cannelloni met verse spinazie

12 lasagnevellen (gedroogd)1 kg spinazie (verse)10 tomaten3 sjalotten1 ui4 el olijfolie1 el boterpeperzout1. Maak eerst de tomatensaus. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en fruit glazig in een flinke scheut olijfolie.... bekijk recept »

Zeeduivel-cannelloni

8 stukken zeeduivelfilet (ongeveer 2 cm x 10 cm)8 lasagnevellen (groene)300 g jonge spinazieboter3 eidooiers100 droge, witte wijn100 g boter (gesmolten)0.5 citroen (sap van)2 el room (opgeklopt)50 g parmezaan (geraspt)1. Kook de lasagnevellen beetgaa... bekijk recept »

Cannelloni

8 cannelloni (buisjes)500 g gemengd gehakt400 g tomatenblokjes (blik)1 ui1 teentje knoflook5 el rode wijnsnuifje suiker1 ei1 kl gedroogde tijm1 kl mosterd75 g parmezaan (vers geraspt)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Pel en s... bekijk recept »

Cannelloni met spinazie en ricotta

12 lasagnevellen (verse)200 g ricotta2 eieren800 g spinazie (of 400 g diepvriesspinazie)50 g parmezaan (gemalen)2 dl tomatencoulis1 dl lichte roomolijfolieProvençaalse kruidennootmuskaatpeperzout1. Spoel de verse spinazie en laat hem slinken of laat ... bekijk recept »

Cannelloni met kipgehakt en selder

8 lasagnevellen (verse)400 g kipgehakt4 stengels witte selder4 zongedroogde tomaat (in olie)350 g vloeibare tomatenpuree (tomato frito)2 el melkolijfolie1. Snij de selderstengels in boogjes. Stoom ze 5 minuten boven een bodempje water. 2. Laat de zon... bekijk recept »

Cannelloni met courgette, ricotta en kruiden

500 g cannelloni500 g ricotta2 courgetteskerstomaten1 fles tomatencoulis1 bol mozzarellaolijfolie2 tenen knoflook (voor de tomatensaus)2 tenen knoflook1 handvol peterselie1 handvol basilicum1 sjalot0.5 bosje bieslookpeperzout1. Snipper de bieslook. H... bekijk recept »

Pagina 12 van 16