Recepten met lasagne

668 recepten met lasagne

Lasagne

Lasagne Lasagne is een Italiaanse pastagerecht dat bestaat uit lagen pasta, bechamelsaus, tomatensaus en gehakt. De lasagnebladen worden afwisselend met de sauzen en het gehakt in een ovenschaal gelegd en vervolgens bestrooid met kaas en gebakken in de oven. Lasagne is een populair gerecht voor zowel lunch als diner. Lasagne is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder verse lasagnebladen, gedroogde lasagnebladen en kant-en-klare lasagnevellen.

lasagne met fontina en parmezaan

Voor 4 personen: 250 g verse lasagnevellen 200 g gehakt 50 g bacon, in reepjes 1 ui, fijn gesnipperd 1 teentje knoflook, gepeld en geperst 2 x 500 g tomaatblokjes 3 eetlepels olijfolie 3 eieren 25 g broodkruim 60 g gemalen parmezaan 150 g fontina, in... bekijk recept »

Lasagne met gerookte forel

4 gerookte forelfilets 12 lasagne velletjes 100 gram notensla 1 halve deciliter kippenbouillon 80 gram boter 1 halve deciliter melk 2 eetlepels gehakte dilleDoe de gerookte forelfilets in een pan. Voeg de melk toe en zoveel water dat ze net onder sta... bekijk recept »

Lasagne met groentesaus

voor 4 personen: 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 3 el olijfolie traditioneel 400 g macaronigroenten 1 pot Pastasauce traditionele 600 g 1 blik korrelmaïs á 300 g 2/2 dl melk 1 zakje witte saus 150 g geraspte oude kaas 1 pak fiorenza l... bekijk recept »

Lasagne met tongschar en zalm

400 g tongscharfilet 200 g zalmfilet 2 preiwitten 2 uien 3 wortelen 15 vellen lasagne 200 g kaas 20 dl court-bouillon 3.5 dl visfumet 3.5 dl kreeftensoep 5 dl room 100 g boter (bakboter) 100 g bloem (tarwebloem) 5 cl olijfolie (extra vierge) cayennep... bekijk recept »

Lasagne met tonijn en courgettes

Voor 4 personen: 2 theelepels plantaardige olie, 1 ui fijngehakt, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 fijngehakte prei, 1/2 l blik tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 in de lengte en vervolgens in plakjes gesneden courgettes, 1 theelepel gedroogde ... bekijk recept »

lasagne met vis en kreeftensaus

Voor 4 personen: 600 gr.visfilet naar keuze(bvb kabeljauw, zalm..) 200 gr gemalen kaas 2 dl. visfumet of 1 visbouillonblokje 2 dl. kreeftensoep 2,5 dl room 50 gr boter; 2 preiwitten enkele champignons 2 uien lasagnevellen scheutje witte wijn peper en... bekijk recept »

Lasagne Royale met twee Sauzen

400 g gemengde groenten (diepvries), 1 dikke prei, 1 ui, 6 el tomatenpuree (een blikje), 200 g gerulde tofu of 75 g sojabrokjes*, 3 tl Italiaanse kruidenVoor de "kaas"-saus: 80 g (= 1/2 kopje) cashewnoten, 25 g (= ? kopje) gedroogde gistvlo... bekijk recept »

Lasagne Spinata Romana

12 lasagnebladen 400 gram (diepvries)spinazie 200 gram roomkaas of huttenkase 6 dubbele scholfilets 1 glas droge witte wijn 1 pakje bechamelsaus wat versgemalen peper en wat zout paneermeel 1 eetlepel roomboter 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaasKo... bekijk recept »

Lasagne uit de zee

Voor 4 personen: 100 g zeeduivelfilet 100 g zeewolffilet 100 g kabeljauwfilet 20 langoestines (of scampi) 8 blaadjes lasagne van 10 x 10 cm 1 wortel 1 wit van prei 2 tomaten 1 sjalot, fijngesneden 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 bosje peterselie 6... bekijk recept »

Lasagne van chocolade met vanilleroomijs en rozijn

120 g chocolade (puur) 1 dl room 120 g chocolade (witte chocolade) 8 bolletjes vanille-ijs 50 g rozijntjes 2 cl rum 4 eetlepels frambozencoulis 20 g frambozenSmelt de witte chocolade en laat de rozijnen weken in de rum. Roer het roomijs, de room en ... bekijk recept »

Pagina 19 van 67