965 recepten met penne
1 kg venusschelpen100 g chorizo (in plakjes)1 ui2 tenen knoflook0.5 bosje bladpeterselie2 el aioli500 g penneolijfolieuit de molen peper1. Spoel de venusschelpen grondig, tot er geen zand meer in zit. 2. Snij de chorizo in fijne reepjes. Pel en snipp... bekijk recept »
400 g penne400 g zalmfilet80 g waterkers1 ui1 teentje knoflook150 g zure room50 g geraspte parmezaan150 ml droge, witte wijnscheutje citroensapboterpeperzout1. Kook de penne beetgaar. Spoel de waterkers en hak ‘m grof. Snij de zalm in stukjes. 2. Pel... bekijk recept »
24 scampi's500 g penne1 handvol verse spinazie4 lente-uien250 g gemengde paddenstoelen100 g pancetta (in dunne plakjes)geraspte parmezaan (vers)2 takjes tijm (afgerist)1 el bladpeterselie (gehakt)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 150°C. Ko... bekijk recept »
400 g penne500 g bloemkool1 ui1 teen knoflook2 cm verse gember50 ml tomatenpassata100 ml groentebouillon3 el rozijnen3 el pijnboompitten2 el rijstazijnchilisaus (zoetzure)sojasaus1 el oestersausmaïszetmeel2 el arachideoliepeperzout1. Maak de bloemkoo... bekijk recept »
500 g penne1 teen knoflook1 takje rozemarijn300 g gerookt spek (in blokjes)400 g kikkererwten (1 blik)olijfoliepeperzout1. Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Pel de knoflook en hak ‘m fijn. Ris de naaldjes van h... bekijk recept »
500 g penne400 g broccoli400 g merguezworst200 g snijbietolijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en hak de snijbiet grof. 3. Maak het velletje van de merguez open ... bekijk recept »
400 g penne2 courgettes1 sjalot3 teentjes knoflook400 g ricottabosje basilicumlimoenschil (geraspt)50 g geraspte parmezaan50 g geroosterd pijnboompitten3 el olijfoliepeperzout1. Kook de penne beetgaar. Spoel de courgettes en snij ze in halve plakken.... bekijk recept »
400 g penne4 worsten1 stronkje broccoli400 g tomaten2 tenen knoflook100 ml groentebouillon1 kl gedroogde oregano2 bollen mozzarellaboterolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pasta beetgaar. 2. Spoel de broccoli en verdeel in... bekijk recept »
500 g penne350 g verse erwten (eventueel diepvries)150 g in plakjes bacon (of gerookt spek)2 teentjes knoflook2 el olijfolie150 g briezoutversgemalen peper1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. 2. Blancheer de erwten 2 tot 3 minuten in&nbs... bekijk recept »
2 courgettes (kleine)1 prei1 el boter1 kl bloem200 ml groentebouillon150 g gorgonzola500 g pennepeperzoutbladpeterselie1. Snij 2 kleine courgettes en 1 prei in reepjes en stoof ze 3 minuten in 1 ei boter. 2. Bestrooi deze met 1 kl bloem en roer ... bekijk recept »