965 recepten met penne
500 g penne500 g sardienen (gefileerd)1 onbehandelde citroen1 teen knoflook2 el pijnboompittenolijfolie2 el peterselie (gehakt)peperzout1. Kook de pasta beetgaar. Giet af, maar bewaar een beetje van het kookvocht. 2. Snij de sardines in stukken. Pel ... bekijk recept »
160 g penne0.5 aubergine1 blikje gepelde tomaten (400g)400 ml water1 ui1 teentje knoflook0.5 wortelhandvol basilicumparmezaan (geraspt)extra vierge olijfolie1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Spoel de aubergine en snij ze met een mandoline in dun... bekijk recept »
400 g penne400 g kipfilet400 blaadjes tomatenblokjes (blik)200 ml room100 g gruyère (gemalen)1 sjalot1 courgette2 el marjolein (gehakt)olijfoliezout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Kook de penne beetgaar in voldoende gezouten water volgens de... bekijk recept »
400 g penne1 romanesco kool (in roosjes)4 wortelen (in plakjes)250 g doperwten (diepvries)75 g parmezaan (gemalen)50 g boter1 el extra vierge olijfolie1 takje verse tijm (of 1 tl gedroogde tijm)peperzout1. Voorbereiding: Verdeel de kool in roosjes. B... bekijk recept »
400 g penne12 groene asperges50 g Serranoham (of pata negra, in flinterdunne reepjes)60 g basilicum60 g bladpeterselie60 g ongezouten pistachenoten100 g parmezaan (versgeraspt)1 teen knoflookolijfoliepeperzout1. Doe het basilicum, de pistaches, peter... bekijk recept »
400 g penne2 kg tomaten0.5 kg uien250 g zongedroogde tomaten2 tenen knoflook3 blaadjes laurier2 takjes tijm2 dl olijfolie100 g feta50 g zwarte olijvenhandvol basilicum1. Spoel de tomaten, dompel ze enkele seconden in kokend water, pel en ontpit ze en... bekijk recept »
500 g penne800 g tomaten (rijpe)75 g rucola2 el ketchup1 el tomatenpassata1 kl rode pesto4 el witte balsamicoazijn2 el kappertjes (gespoeld)parmezaan (schilfers)peperzout1. Meng de balsamicoazijn met tomatenketchup, rode pesto en tomatenpassata. Bren... bekijk recept »
350 g scampi's (gepeld)500 g penne8 tomaten (rijpe)100 g zwarte olijven4 el kappertjes (gespoeld)1 ui (gehakt)4 el bladpeterselie (gehakt)3 el olijfoliepeperzout1. Kook de penne beetgaar. 2. Stoof de ui glazig in olijfolie. Voeg de scampi's en sc... bekijk recept »
400 g penne1 camembert4 verse vijgen2 peren4 takjes tijm (de blaadjes)2 blokjes bouillon1 el witte balsamicoazijnwitte balsamicoazijn (voor de camembert)olijfoliepeperzout1. Kook de penne beetgaar in de bouillon, volgens de aanwijzingen op de verpakk... bekijk recept »
500 g penne800 g tomaten (gepeld uit blik)400 g tomatenpassata2 el tomatenpuree150 g zongedroogde tomaten2 dl rode wijn1 el suiker100 g pecorino (geraspt)100 g mozzarella (in plakjes)1 ui (gesnipperd)3 tenen knoflook (gesnipperd)olijfoliebosje basili... bekijk recept »