Recepten met Forel

451 recepten met Forel

Forel

Forel Hoort tot de zalmachtigen. Kan wel een meter lang worden en 20 kilo zwaar. Er zijn soorten die naar zee trekken en anderen die altijd in zoet water blijven. Hij laat zich uitstekend kweken. Wordt ook als zalmforel verkocht.

Citroenaïoli

1 citroen (schoongeboend) 150 ml mayonaise 3 teentjes knoflook (geperst)1. Schil dun van citroen raspen en vrucht uitpersen. Mayonaise in schaaltje scheppen, citroenrasp, knoflook en naar smaak citroensap en zout en peper erdoor roeren.... bekijk recept »

Gevulde eieren met forel

6 eieren 2 el mayonaise 1 tl dijonmosterd 125 g gerookte forelfilet 2 el verse dille 1 bakje tuinkers1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze in de lengte. 2. Haal de eidooiers erui... bekijk recept »

Forel met sinaasappelboter

150 g boter 2 el geraspte schil van sinaasappel 1 teen knoflook 1 snufje zout 1 snufje peper 4 forellen 2 el citroensap 4 el olijfolie 8 takjes rozemarijn 1 huishoudfolie 1 keukentouw1. Meng de boter met sinaasappelschil, de knoflook en een... bekijk recept »

Ardense forel met Chinese kool, sojavinaigrette en sesamolie

4 Ardense forellen zonder graat 1 Chinese kool 1 eetlepel gehakte verse koriander 2 eetlepels koolzaadolie 1 takje koriander 2,5 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel sesamolie 0,5 eetlepel sojasaus zeezout met algen1. Meng in een kom de rijstazijn en de so... bekijk recept »

Rillettes van gerookte forel met aardappel, look en viseitjes

140 g gerookt forelhaasje 4 sneetjes grof boerenbrood peper en zout aardappel look viseitjes1. Prak de forel met een vork in een kom. 2. Mix de andere ingrediënten en meng met de forel. 3. Smeer op een sneetje grof boerenbrood en werk af met peper e... bekijk recept »

Gestoomde forel met een salade van tomaten, aardappels en zure room

450 g trostomaten 4 forellen 1 handvol platte peterselie munt, fijngehakt basilicum, fijngehakt 2 takjes bieslook 2 lente-uitjes 450 g gekookte krielaardappelen 200 g zure room 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels rode wijnazijn zout peper zeezout1. Kru... bekijk recept »

Gevulde vis met chermoula

8 visfilets (bijv. sardienen, forel … ) 2 citroenen 2 lente-uitjes 1 bundel platte peterselie 30 g verse munt 30 g verse koriander 1 ui 1 eetlepel komijnpoeder 2 eetlepels korianderpoeder 1 koffielepel gemberpoeder 0.5 koffielepel pimentpoeder 1 stok... bekijk recept »

Roerei met gerookte zalm en forel

20 g boter 8 eieren enkele bieslookpijpjes 50 g gerookte forel 50 g gerookte zalm 1 takje kervel peper en zout 1 dl room 1 potje zalmforeleitjes1. Klop de eieren los, kruid met peper en zout. 2. Roer er de room doorheen. 3. Smelt de boter en voeg d... bekijk recept »

Forel met varkensvlees

4 forellen 50 g spekblokjes 150 g half-om-halfgehakt 2 eetlepels oestersaus 2 eetlepels lichte sojasaus 2 eetlepels olie 2 eetlepels droge sherry 1 bosuitje (in stukjes van 4 cm) 4 cm gemberwortel (geschild)1. Oven voorverwa... bekijk recept »

Gebraden forel met venkel

4 forellen 2 grote venkelknollen 4 eetlepels gehakte bladpeterselie 1 citroen, geperst 2 citroenen 2 sinaasappels, geperst 300 g couscous 6 laurierbladen 4 teentjes look 4 eetlepels olijfolie grof zeezout zwarte peper1. Verwarm de oven voor op 180°C.... bekijk recept »

Pagina 7 van 46