1000 recepten met ansjovis
1/3 ciabatta16 bolletjes minimozzarella16 ansjovisfilets in olie1eetl. citroensap2 takjes peterselie,fijngekniptversgemalen zwarte peper8 satestokjes Voorbereiding ovengril voorverwarmenkorst dun van de ciabatta snijden en van het brood 16 dobbelsten... bekijk recept »
150 gram geitenkaas (zachtepittige) 1/2 blikje ansjovis 15 gram verse koriander versgemalen zwarte peper of een gesneden rood pepertje 1 eetlepel kappertjes 1 theelepel ketoembar tikje honing naar smaak 4 hele paprika`s (met `platte` onderkantzodat ... bekijk recept »
8 gepeldehardgekookte eieren6 ansjovisfilets150 gr. oud witbroodzonder korst 1 1/2 dl. warme melk50 gr. geraspte kaas1 teentje geperste knoflook1 eetl. in warm water geweekte basilicumblaadjes2 eetl. fijn gehakte peterselie4 eetl. olijfoliezoutpepe... bekijk recept »
8 ansjovis 2eetlkappertje 800gr kabeljauwhaasjes 10sjalotten 2theel Provencaalse kruiden 4 eetl olijfolie peper en zout 1paprika 400 gram gehakte tomaat 20 cl witte wijn Snijd de kabeljauw in 8 stukken, leg die op de saus en dek af. Laat 8 m... bekijk recept »
800 g. kabeljauwhaasje8 gezouten ansjovissen10 sjalotten1 paprika400 g. gehakte tomaten2 koffielepels Provencaalse kruiden2 eetlepels kappertjes20 cl. witte wijn4 etl. olijfoliepeper en zout. Fruit de sjalotten in olijfolie. Voeg de blokjes paprika e... bekijk recept »
1 blikje ansjovisfilet (nettogewicht 46 gram)1 dl melk4 eieren1 kleine ui16 groene olijven met piment1 teentje knoflook2 eetlepels fritessaus2 theelepels citroensap1.5 theelepel Provencaalse kruiden12 druppels tabascozoutpeper Eierschalen vullen met ... bekijk recept »
4 hardgekookte eieren 80 g boter peper nootmuskaat zout 4 ansjovisfilets 8 kappertjes 50 g garnalen 1 krop sla Bereidingswijze Snijd de eieren doorneem de dooiers eruit en meng ze met de zachtgeroerde boterpepernootmuskaat en zout. Doe dit mengsel t... bekijk recept »
2 kilo lamsbout met been ansjovis (gehalveerd) grote knoflookteentjes in vieren in lengte verdeeld sprietjes verse rozemarijn zout peper margarine en olijfolie rode wijn Bereidingswijze 1. Maak inkepingen met een scherp puntige groentemesje rondom de... bekijk recept »
Pot rode (gesneden bieten) knoflook1 el olijfolieblikje ansloviskappertjesgesnipperde uien Bereidingswijze Bietjes uit laten lekkeransjovis in kleine stukjesknoflook mengenalle ingredienten mengen Serveertips Als bijgerecht bij Italiaanse maaltijd ge... bekijk recept »
75 gram olijven zonder pit- 2 teentjes knoflook- 5 ansjovisfilets- 2 eetlepels olijfolie - 4 plakken tonijnfilet (circa 2 cm dik en 125 gram per stuk)- 1 eetlepel kappertjes - 1,5 dl witte wijn- versgemalen peper- 2 eetlepels gehakte peterselie... bekijk recept »