Recepten met ansjovis

1000 recepten met ansjovis

Ansjovis

Ansjovis Lengte 20 cm. De ansjovis trekt de riviermondingen binnen om te paaien. Komt voor over de hele wereld.

Koude lasagne met paling en dillesaus

2 zakjes pijnboompitten (a 65 g) 60 g verse dille (van plantje of uit 4 zakjes) 1 blikje ansjovisfilets (uitgelekt) 1 el kappertjes 2 teentjes knoflook (gepeld) 150 ml olijfolie 18 gladde lasagnevellen 3 kleine courg... bekijk recept »

Crostini fegato

200 g kippenlevertjes 6 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook (fijngesneden) 3 eetlepels droge witte wijn 2 ansjovisfilets ((uit blik) fijngesneden) 1 theelepel kappertjes 4 sneden brood (dik (bv. boule beurre of pain aux ... bekijk recept »

Pizza ansjovis

2 uien 50 g olijven met piment (potje a 240 g) 2 dozen Toscaans pizzapakket (world wide pizza, a 560 g) 1 blikje ansjovisfilets (48 g) 2 zakjes gemalen pittige kaas (a 150 g) 2 komkommers 4 eetlepels witte wijnazijn ... bekijk recept »

Tonno al pistacchio con carciofi a spezzatino (met pistache gepaneerde tonijn en gestoofde artisjokken)

150 ml balsamicoazijn 100 g suiker BalsamicostroopBreng de azijn met de suiker aan de kook. Laat circa 15 minuten inkoken tot een stroop.Zet het vuur uit en laat de stroop 10 minuten afkoelen.Gestoofde artisjokSpoel de artisjokken schoon en... bekijk recept »

Witte-bonensalade met tonijn

1 potje witte bonen (330 g) 1 eetlepel rode-wijnazijn 3 eetlepels olijfolie ½ zakje verse peterselie (a 30 g) 2 sjalotten 2 zakjes tonijn naturel (tuna with a twist, a 85 g) 4 ansjovisfilets1. Bonen in vergiet onder ko... bekijk recept »

Broodrolletjes met ansjovisboter en Hollandse garnalen

125 g boter (op kamertemperatuur) 5 ansjovisfilets (in stukjes (blikje 46 g)) 1 teen knoflook (geperst) 1 rode paprika (fijngesneden) ½ bakje peterselie ((a 20 g), fijngesneden) ½ brood (in lengte ges... bekijk recept »

Broccolispaghetti

500 g broccoli 2 bakjes spaghetti (koelvers (a 250 g)) 2 eetlepels olijfolie 4 ansjovisfilets (blikje a 46 g) 2 teentjes knoflook (geperst)1. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de steel met een dunschiller en snijd hem ... bekijk recept »

Feestelijke tapasprikkertjes

90 g anjovis (tapas, bakje) 140 g groene olijven in pestodressing (tapas, bakje) 230 g zoete pepers met verse kaas (pot) 0,5 komkommer 145 g Wapenaerblokjes jong belegen kaas (tapas, bakje) 70 g parmaham 1 kropje little gem (s... bekijk recept »

Tomatentapenade

½ pot semi-zongedroogde tomaten (op olie (a 320 ml)) 1 blikje ansjovis (in olijfolie (46 g), uitgelekt) 3 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 el balsamicoazijn 10 g platte peterselie chilipeper uit de molen1. Laat de tomaten ... bekijk recept »

Quinoasalade met avocado en garnalen

150 g zwarte quinoa (zak 400 g, Smaakt, of gewone quinoa) 1 groentebouillontablet 300 ml kraanwater 250 g tuinerwten (pak 450 g, diepvries) ½ krop ijsbergsla 1 komkommer 13 g bieslook 15 g basilicum (alleen de blaadj... bekijk recept »

Pagina 23 van 100