1000 recepten met ansjovis
4 ansjovisfilets in olie 1 citroen (het liefst onbehandeld) 1 klein knoflookteentje olijfolie peper 6 takjes bladpeterselie 600 g verse tonijnfilets1. Neem de tonijnfilets 30 min. op voorhand uit de koelkast. 2. Schil de citroen flinterdun ( laat zo... bekijk recept »
½ kleine courgette ½ kleine aubergine 1 vleestomaat 4 eetlepels olijfolie met basilicum (fles a 250 ml) 1 blikje ansjovisfilets1. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Groenten schoonmaken en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijd... bekijk recept »
4 ansjovisfilets 1 teen knoflook 15 g munt (bakje 15 g) 4 el arachideolie 4 lamskoteletten 7½ g tijm 3 el honing 1 el natuurazijn 2 tl chili ringen (gedroogd, potje 8 g, Verstegen) 600 g geschilde bospenen (bak, ... bekijk recept »
6 eetlepels olijfolie 1 zak minikrieltjes (700 g) 1 zak Provençaalse roerbakmix (400 g) 1 blikje ansjovisfilets (46 g) 1 zakje minibolletjes mozzarella (kaas, 150 g)1. In koekenpan helft van olie verhitten en krieltjes ca.... bekijk recept »
2 entrecotes 250 g boter 50 g ansjovisjes in olie 10 g dragon 25 g peterselie 75 g groene olijven (uit bokaal) 0,5 teentje look 1 sjalot 1 eetlepel olijfolie peper zout bakpapier1. Hak de olijven, ansjovis, dragon, sjalot, look en peterselie fijn. Kr... bekijk recept »
2 eieren 3 groene paprika's 3 vleestomaten 2 uien 1 teentje knoflook 2 eetlepels citroensap 6 eetlepels olijfolie 1 theelepel gemalen komijn (djinten) zout (versgemalen) peper 1 blikje ansjovisfilets 12 zwarte olijven zonder pit... bekijk recept »
½ pak gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, a 500 g) ½ blikje ansjovisfilets in olijfolie (a 46 g) 1 ui (fijngesneden) 1 teen knoflook (fijngesneden) 2 el citroensap 1 tl suiker 2 el crème fraîche ... bekijk recept »
4 tenen knoflook 20 g boter 8 ansjovisfilets in olijfolie 4 stengels bleekselderij 4 wortels ½ komkommer 1 rode paprika 1 venkelknol 1 bos radijs 50 ml olijfolie1. Pers de knoflook boven een steelpan. Voeg de boter en ansjovis ... bekijk recept »
2 kg mosselen 25 g boter 4 ansjovisfilets ((blikje a 46 g), in stukjes) 1 zakje verse dille ((15 g), fijngesneden) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 3 eetlepels mierikswortel (potje a 140 g)1. Spoel de mosselen af onder ... bekijk recept »
6 ansjovisfilets ((blikje 46 g), zeer fijngesneden) 6 el olijfolie extra vierge ½ citroen (geperst) 8 sjalotten (in plakjes van 1/2 cm) 1 bos radijs 1 zak krulslamelange (100 g)1. Meng de ansjovis met 4 el olie en h... bekijk recept »