1000 recepten met ansjovis
600 gram diepvrieskabeljauwfilet (Vismarine), ontdooid, in 4 portiessap van 2 citroenen8 eetlepel olijfolie4 tomaten, gehalveerd1 theelepel verse tijm of 1/2 theel. gedroogd5 ansjovisfilets1 eetlepel gehakte verse rozemarijn3 courgettes, in small... bekijk recept »
7 ansjofilets1 eetlepel kappertjes100 gram gehakte walnoten100 gram geraspte Parmezaanse kaas,2 teentjes fijngehakte knoflook1 bosje fijngehakte peterselie2 eetlepel olijfolie1. Wrijf of pureer 7 ansjovisfilets met 1 eetlepel kappertjes fijn. Meng er... bekijk recept »
2 rode paprika’s2 groene paprika’s1 gele of oranje paprika50 milliliter olijfolie1 teentje knoflook, geperst4 ansjovisfilets, klein gesneden1 eetlepel kappertjes, afgespoeld1. Verwarm de ovengrill. Rooster de pa- prika’s circa 15 minuten ... bekijk recept »
1 kilogram aardappels, vastkokend2 eetlepel wittewijnazijn1 theelepel gedroogde dragon3 eetlepel olijfolie2 eetlepel mayonaise1 rode ui, gesnipperd1 blikje ansjovisfilets, fijngesneden1 bosje krulpeterselie, grof gehakt2 blikje sardinefilets, in stuk... bekijk recept »
1. Kook 350 gram penne met 350 gram broccoli, in kleine roosjes (zie ook pag. 121), beetgaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes, tot deze gaan kleuren. Hak of prak met 1 eetlepel water de helft van 1 bli... bekijk recept »
600 gram broccoli, in roosjes100 gram ansjovisfilets in olie4 eetlepels olijfolie3 teentjes knoflook, in dunne plakjes1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjessap van 1 citroen1 eetlepel gehakte (platte) peterselie of basilicum250 gram mozzarella, i... bekijk recept »
1 pak mix voor pizzadeeg400 gram groene asperges of courgette in repen1 eetlepel olijfolie2 rode uien, in parten1 blikje ansjovisfilets2 eetlepels zwarte olijven zonder pit, grof gehakt2 bollen mozzarella, in stukjes4 eetlepels pestobakplaat, ingevet... bekijk recept »
4 rode paprika’s4 trostomatenzoutversgemalen peper2 sneetjes licht geroosterd wit brood6 ansjovisfilets uit de olie, fijngehakt2 teentjes knoflook, fijngehakt2 eetl. platte peterselie, fijngehakt1 theel. tijmblaadjes, vers of gedroogd4 eetl. ol... bekijk recept »
2 eetl. peterselie2 eetl. koriander1 theel. citroenrasp2 ansjovisfilets uit olie100 ml olijfoliechilipepervlokkenzout1. Pureer 2 eetlepels peterselie, 2 eetlepels koriander, 1 theelepel citroenrasp en 2 ansjovisfilets uit olie met 100 ml olijfolie to... bekijk recept »
3 teentjes knoflook100 g olijven zonder pit, fijngehakt6 ansjovisfilets4 eetl. olijfolie2 kabeljauwfilets à 200 g200 ml witte wijnzout en versgemalen peper3 eetl. peterselie, gehakt1 citroen, in plakken1. Pers 1 teentje knoflook boven de olijv... bekijk recept »