415 recepten met gamba
12 kleine kruimige aardappelen (à 75 g) 750 g witte en/of groene asperges 4 el vloeibare margarine met olijfolie 400 g gepelde ongekookte gamba’s 1 tl paprikapoeder mespunt cayennepeper 4 el fijngehakte dille 1 zakje (droge) Knorr Hollandaisesaus Ex... bekijk recept »
12 cocktail garnalen voorgekookt ( diepvries ontdooid) 2 teen knoflook in plakjes 1 el gesnipperde bladpeterselie 1/2 citroen ( biologische) rasp 1 el citroensap versgemalen peper 1 dl olijfolie 1. Leg de ontdooide , gekookte en droog gedepte gar... bekijk recept »
12 rauwe gamba (diepvries kelvin) 500 gram wokgroenten 1 ui 2 teentjes knoflook 3 eetlepel olijfolie 2 dl droge witte wijn 400 ml visfond (bokaal) 165 ml kokosmelk enkele blaadjes verse koriander 1 mespunt cayennepeper 1/2 kl paprikapoeder pep... bekijk recept »
12 gekookte gamba's uit diepvries ontdooid met staart 12 peultjes 1 el mango chutney ( potje) 1/2 limoen in partjes ( voor erbij) 2 el mayonaise 1/2 tl Thaise currypasta drupjes limoensap 1. Blancheer de peultjes en wikkel een peultje om elke g... bekijk recept »
Solo bakken en braden vlootje el 2 basilicum (meet steeltjes), gehakt teentje 1 knoflook, gesnipperd cayennepeper citroensap Knorr Aromat tuinkruiden 16 gamba's olijfolie 1 zakje Florette mesclun1. Smelt wat Solo in de pan op een zacht vuu... bekijk recept »
Voor de gegrilde gamba's met gember: 6 grote rauwe gamba's1/2 komkommer en voor de marinade 1 el olie1 tl honing1 tl marc de gewurztraminer (eau de vie)1 tl geraspte gemberwortel1 tl Nam Pla (vissaus)mespuntje peper voor de gevulde druiven met leverm... bekijk recept »
500 g black tiger gamba's -1 el olijfolie -1/2 teentje knoflookgehakt -0,5 dl Noilly Prat -3 blaadjes gelatine -2,5 dl room -peper en zout Voor de gelei: -1 dl Noilly Prat -1 dl truffeljus -1 1/2 blaadje gelatine Voor de garnering: -event... bekijk recept »
30 cl olijfolie 5 teentjes knoflook 1 gedroogde chilipeper 2 eetlepels paprikapoeder 1 koffielepel gemberpoeder 800 g gepelde reuzengamba's 5 eetlepels fijngehakte verse koriander grof zeezout Bereidingswijze Verwarm de olie in een grote braadpan... bekijk recept »
75 gr. waterkers100 gr. kerstomaatjes2 bosuitjes1 kleine avocado1 e.l. citroensapzoutpeper6 e.l. olijfolie12 rauwe (grote gamba,s)1 teentje knoflook2 e.l. mosterd2 1/2 e.l. rodewijn azijn2 druppels pernod en 1 t.l. suiker. Schil de avocado en snij he... bekijk recept »
8 Gamba's 3 dl witte wijn theelepel sambal 1 teen knoflook 2 dl tomatensap 2 dl water 3 dl slagroom peper en zout Pel de gamba′s ( staartje niet verwijderen ) en bewaar de kop en de gamba schillen. Doe een klein beetje olie in een pan en f... bekijk recept »