228 recepten met garnaal
50 g grijze garnaal1 kg witloof1.5 l kippenbouillonboter2 takjes tijm2 blaadjes laurier1 bosje peterseliefijne suiker1 uinootmuskaatpeperzout1. Maak de stronkjes witloof schoon. Spoel ze, verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Snij het bittere ke... bekijk recept »
300 g langkorrelrijst 100 g gespleten gele mungbonen 50 g gedroogde garnalen nuoc cham 125 ml slaolie olie om te bakken 6 lente-uitjes in plakjes 500 g gepelde garnalen Zet een avond van tevoren rijst en boontjes te weken in water dat 3 cm boven de r... bekijk recept »
4 p e r s o n e n 25 gr. Boter 2 ui 5 sjalotjes 5 knoflooktenen 1 eetl. selderij (gedroogd) 2 eetl. olijfolie snufje tijm (gedroogd) 3 eetl. cognac 5 tomaten zonder vel of pit evtueel uit blik. 1/3 laurierblad snufje oregano (gedroogd) 4 dl. witte wi... bekijk recept »
1 kilo ongepelde garnaal1/2 ui1 wortel1 stengel bleekselderij50 gram boter4 dl melk1 eierdooier1/2 dl room2 blaadjes gelatine 100 gram gezeefde bloemzout en versgemalen pepercitroensapnootmuskaat1/4 dl arachideolie2 eiwitten200 gram paneermeel100 gra... bekijk recept »
peper en zout 2 el mayonaise 4 eieren kijk verder onder de bereiding1. Eieren koken, pellen en halveren en de dooiers eruit halen. Eigeel fijnprakken met mayonaise.De gewenste ingrediënten toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Koud wegze... bekijk recept »
1. Kook de eieren hard en pel ze na afloop. Snij de eieren door de helft en haal het gekookte eigeel eruit en leg dit in een schaaltje of kommetje. Prak het eigeel met een eetlepel (hoeveelheid kun je mee variëren) mayonaise en peper en zout.Vul d... bekijk recept »
Pompoensoep 1 pompoen 1 aardappel halve prei (alleen het witte deel) halve winterwortel 1 ui 2 teentjes knoflook 3 eetlepels honing 1 liter groentebouillon 2 theelepels zout 2 theelepels peper koksroom boter olijfolie bieslook Tijgergarnalen 4 tijger... bekijk recept »
•800 g scampi (maat 8-12) •400 g linguini •250 g kerstomaten •1 venkel •2 sjalotten •1 rode chilipeper (naar smaak) •1 citroen •1/4 bussel platte peterselie (extra naar smaak) •enkele scheutjes olijfolie peper en zout 1. voorbereiding2. Laat... bekijk recept »