Recepten met haring

354 recepten met haring

Haring

Haring Nieuwe haring of Hollandse nieuwe wordt aangeland in de eerste week van juni. De meeste haring – zo’n 90% - wordt in Denemarken en Noorwegen verwerkt tot vismeel dat wordt gebruikt in de veevoederindustrie. De fijnste exemplaren worden ‘maatjes’ genoemd als ze twee jaar oud zijn en zijn zeer gewild in Nederland en Duitsland. Het lekkerst zijn ze rauw en ‘vers van het mes’.

Appel-cidersaus

40 g bakboter50 g suiker3 appels (Boskoop, geschild en in stukken)1.25 dl cider1. Schil de appels, snij in stukken. 2. Smelt de boter , voeg de suiker, de stukken appel en de cider toe. Laat tot moes koken en zeef de saus. 3. Deze saus past goed bij ... bekijk recept »

Bietjestapenade met feta

1. Pel 3 gekookte bieten en snijd ze in stuk- ken. Snipper 2 sjalotjes. Pureer de sjalot met de rode biet, 100 gram feta, 1 eet- lepel mosterd, 1 eetlepel citroensap en 1-2 eetlepels olijfolie tot een grove tape- nade. Voeg zout en peper naar smaak t... bekijk recept »

Een verzameling van gemakkelijk te maken hapjes

12 hapjes zie bij de bereiding1. Hapje 1: 2. Maak bolletjes (met een bolletjestang) uit de meloen. Vouw een reep ham om het bolletje, zet dat met een prikker vast, prik er nog een bolletje meloen aan en vouw ook daar de ham omheen.3. Hapje 2: 4. Snij... bekijk recept »

Asperges met mousselinesaus

Voor 2 personen: 1 kg asperges zout 1 eidooier 100 gr boter 1 dl geslagen slagroom zonder suiker gehakte peterselieSchil en was de asperges, leg ze in een langwerpige pan en zet ze op met warm water met zout. Breng het water aan de kook en laat de as... bekijk recept »

haringsalade

10 haring 250 gram gekookt kalfsvlees 4 augurken 2 uien 2 appelen 2 hardgekookte eieren 2 eetlepels mayonaise 3 eetlepels slagroom 2 afgestreken theelepels gemalen witte peper 1 afgestreken eetlepel suiker 2 tomatenDe haringen en het kalfsvlees in bl... bekijk recept »

Lepelhapje met maatje

voor 3 hapjes: 1 maatje (diepvries) 1 sjalot 1 fijn takje groen (vb. kervel, dille)Ontdooi het maatje half in de koelkast en snij het in kleine stukjes. Meng het maatje met de zeer fijngesnipperde sjalot. Zet alles in de koelkast tot de vis volled... bekijk recept »

Makreel met appelcidersaus

400 g makreelfilets 3.5 dl cider 1 eetlepel ciderazijn 2 eetlepels citroensap 1 takje tijm 0.5 takje peterselie 1 blaadje laurier peper zout 40 g boter (bakboter) 50 g suiker 3 appelen (Jonagold)De vissen in een schotel leggen, samen met de helft van... bekijk recept »

Broodje haringsalade

4 zoute haringen 1 appel, in kleine blokjes 1 sjalotje, gesnipperd peper, versgemalen 1 avocado, in blokjes 2 eetlepels citroensap 3 eetlepels olie mespunt mosterd 1 gekookte biet, in kleine blokjes 2 eetlepels verse peterselie, gehakt 4 baguettes of... bekijk recept »

Haringcrostini met venkel

2 nieuwe haringen, schoongemaakt 8 dunne plakjes oude wijvenkoek of ontbijtkoek 1 venkel 1 eetlepel (rijst)olie 1 eetlepel verse dille, fijngehakt + enkele toefjes 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels Griekse yoghurt versgemalen peper Snijd de plakjes k... bekijk recept »

Haringsalade met appel en lente-uitjes

4 nieuwe haringen 2 eetlepels appelsap 2 eetlepels witte wijnazijn 1 eetlepel franse mosterd kerriepoeder 5 eetlepels slaolie 1 bosje lente-uitjes 1 grote stevige appel 1 eetlepel citroensap 200 gram gemengde salade zout en peperMeng het appelsap met... bekijk recept »

Pagina 30 van 36