Recepten met kabeljauw

1000 recepten met kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.

Kabeljauwcurry

300 gr basmatierijst,1 ui2 gele paprika's,250 gr peultjes,225 gr kabeljauwfilets,3 el olijfolie,3 el groene curry pasta (Thai kitchen) 1 blik kokosmelk (400 ml)zout en peper. Kook de rijst.Pel de ui en snipper deze in kleine stukjes.Was de paprika&pr... bekijk recept »

Kabeljauwhaas Op Een Tomaten Risotto Met Verse Tijm En Tomat

Ca 12 kleine tomaten 2 tenen knoflook 8 takjes tijm 5 ons kabeljauwhaas 250 gr risotto rijst 4 plakken brood (zuurdesem) 1 el olijfolie visbouillon Tijm en tomaten wassen en de tomaten in stukken delen. Oven op 180gr. voorverwarmen. Tomaten aanfrui... bekijk recept »

Risotto Met Vis En Garnaaltjes

1 Bosje lente - uitjes, 2 tenen knoflook 450 gr. kabeljauw 9 dl. visbouillon (tablet) 2 eetl. olijfolie 1 pak risottorijst 1 dl. droge witte wijn 100 gr. garnalen. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook en de lente... bekijk recept »

Kabeljauwfilet met witloof

1kg witloofboter 1thl lepel suiker2 1/2 dl. slagroommosterdzout4 stukken kabeljauwfilet2 à 3 eetlepels bloemolijfolie- Snijd de witlof in ringen, smelt boter in de pan. - Witloof toevoegen en al omscheppend zonder te laten kleuren 5 minuten laten bak... bekijk recept »

Kabeljauwhaasje met kruidenkorst

Voor 4 personen: 4 stukken kabeljauwhaasje (ca 150 g elk) Peper en zout 2 pruimtomaten Voor de kruidenkorst: 50 g volkorenbroodkruimels Fijngehakte dille Fijngehakte peterselie Fijngehakte bieslook Light room Citroensap, van dit alles 2 eetlepelsKrui... bekijk recept »

Kabeljauwschotel met spekjes

250 gr magere spekblokjes 3 uien 1 zakje verse bieslook (25 g) 400 gr kabeljauwfilet boter of margarine om in te vetten 700 gr aardappelschijfjes (eventjes gekookt) 125 ml slagroom ovenschaal inhoud ca. 2 literOven voorverwarmen op 175 ?C of gasovens... bekijk recept »

Kabeljauwschotel met spekjes

voor 4 personen: 1 duopakje magere spekblokjes (ca. 250 g) 3 uien 1 zakje verse bieslook (25 g) kabeljauwfilet (ca. 400 g) boter of margarine om in te vetten 1 pak aardappelschijfjes (700 g) 125 ml slagroom ovenschaal inhoud ca. 2 literOven v... bekijk recept »

Provencaalse Kabeljauwschotel

250 gram verse kabeljauw, 350 gram tomatenbasis (bijv. Heinz Tomato Frito),1 zak gemengde rattatouille-groenten, 2 el. zachte kruidenkaas (bijv. paturain), 1/2 zakje provencaalse kruiden, peper, zout, olie, 2 eetlepels creme fraiche, 2 eetlepels ger... bekijk recept »

knoflookkabeljauw met tomaat

Voor 4 personen: 6 pomodoritomaten, gehalveerd peper 4 moten kabeljauw 4 teentjes knoflook, fijngesneden 1 ei wilde-tijmblaadjes peper spinazieblaadjes partjes limoenLeg de tomaten op een bakplaat die bekleed is met hakpapier. Zet de plaat in een op ... bekijk recept »

Gemarineerde Visblokjes

200 gram kabeljauw 3 el ketchup 2 el Provencaalse kruiden. 2 el Tabasco 10 plakjes ontbijtspek 3 el milde olijfolie Snijd de kabeljauw in blokjes Roer in een kom ketchup, Provencaalse kruiden en de Tabasco door elkaar. Schep de blokjes vis erdoo... bekijk recept »

Pagina 100 van 100