1000 recepten met kabeljauw
600 gr kabeljauw filet 300 gr gepelde garnalen 250 gr rijst 125 ml witte wijn 50 gr parmezaanse kaas 1/2 l vis bouillon 2 uien 1 teentje knoflook 1 laurier blad 2 rode pepers 1 el citroensap 3 el gehakte peterselie 4 el olijf olie mespun... bekijk recept »
500 g kabeljauw – in blokjes 2 blikjes ansjovisfilet – uitgelekt 5 eetlepels olijfolie 500 g uien – in dunne ringen 1/2 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden 1 pak mix voor pizzadeeg 600 g tomaten – in dikke plakken 50 g zwarte olijven zonder pit –... bekijk recept »
3 teentjes knoflook 1 zakje verse koriander 1 theelepel komijn 1 theelepel paprikapoeder zout peper 5 eetlepels (olijf)olie 300 gr. dorado (of een andere witte vissoort) 25 g blanke rozijnen 1 zakje saffraandraadjes (0,05 gSilvo) 1 ui Oven voorverwar... bekijk recept »
340 gr gedroogde kabeljauw3 eierenmuskaatnoot7 dl arachideolie om te frituren550 gr vastkokende aardappelen1 el gehakte peterselieversgemalen peper en zout Kook de kabeljauw samen met de geschilde aardappelen in lichtgezouten water. Haal zorgvuldig h... bekijk recept »
2 el olijfolie1 kleine ui(fijngesneden)2 teentjes knoflook(uitgeperst)1/2 venkelknol(fijngesneden)1-2 stengels bleekselderij(fijngesneden)200 gr. tomatenblokjes(uit blik)1/2 el verse tijmblaadjes1 klein laurierblaadjegeraspte schil en sap van 1/2 sin... bekijk recept »
Bereidingstijd: 40 minuten 2 uien 1 grote rode paprika 3 eetlepels (olijf)olie 1 flinke knoflookteen 1 citroen 1 flesje Maggi Basis voor Tomatensoep ? eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden 4 tomaten 400 g kabeljauwfilet zout(versgemalen) p... bekijk recept »
Kroketje van kabeljauwbrandade, gemarineerde rode ui en emulsie van peterselie Voor 4 personen: 200 g kabeljauw 500 g aardappelen 1 ei 2 teentjes knoflook 2 takjes tijm 1 laurierblad 2 dl melk Peper, zout en nootmuskaat 120 g peterselie 1 dl olijfoli... bekijk recept »
4 stukken kabeljauwfilet op vel **voor de spinazie: 250 gram wilde spinazie 1 teen knoflook zout ** Vis veloute: 3 liter water 300 gram visgraten 150 gram liason 150 gram roomboter zout- **spinazie:** - Wilde spinazie wassen, uit laten lekken in verg... bekijk recept »
: **spinazie: 350 gram wilde spinazie 1 teen knoflook zout **Vis veloute: 3 liter water 300 gram visgraten 150 gram liason 150 gram roomboter zout**Bereiding spinazie:** - Wilde spinazie wassen, uit laten lekken in vergiet. - Olijfolie in pan doen, w... bekijk recept »
Voor 6 personen: 250 gram kabeljauw, vers of uit de diepvries 1 teentje knoflook stukje verse gemberwortel van ca. 3 cm 250 gram krab of krabfantasy (blik of diepvries) 3 bosuitjes 2 eierdooiers een paar druppels tabasco zout olie om te bakken 4 blad... bekijk recept »