Recepten met kabeljauw

1000 recepten met kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.

Aardappelsoep met kabeljauw

4 aardappelen 1 grote ui 200 g kabeljauw 2 repen spek enkele takjes verse tijm 3 el Bertolli Extra Vergine olijfolie 1 dl witte wijn 1 tl roze peper 1 l bouillon (vis- of groentenbouillon)1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Hak de ... bekijk recept »

Kabeljauw met olijven

4 el zwarte olijven 1 rode ui 3 el Bertolli Extra Vergine olijfolie 1 tl tijm 1 dl witte wijn 4 kabeljauwfilets, elk van ca. 150 g gemengde sla 1. Ontpit de olijven en hak ze in grove stukken. Snipper de ui fijn.2. Giet de Bertolli Extra Vergine ... bekijk recept »

Kabeljauw-tomaatpassata ovenschotel

2 wortelen 1 pastinaak 1 courgette 1/2 ajuin 3 middelgrote aardappelen handvol champignons 5 stuks kabeljauwfilet 200 gr jumbogarnalen enkele blaadjes verse basilicum 1 teentje knoflook 1 tl tijm 1 tl dragon 1/2 tl oregano peper & zout noo... bekijk recept »

Kabeljauw-ovenschotel met gemengde groenten

600 g kabeljauwfiletm (1 stuk of 4 van 150 g) 400 g julienne groenten 2 el Solo Vloeibaar 1 Knorr Bouillonketeltje Vis 4 dl witte wijn 1 pakje Knorr droge Vissaus Knorr Aromat 1. Warm de oven voor op 180°.2. Warm een pan, giet er de vloeibare ma... bekijk recept »

Kabeljauw met groene selder en Zeeuwse mosselen

3 stengels groene selder, gewassen, geschild en in brunoise (hele kleine blokjes) 2 grote nieuwe aardappelen (Charlotte), in brunoise gesneden en gespoeld om het overtollig zetmeel te verwijderen 6 blaadjes lavas (maggiplant) 2 kwartjes gepelde toma... bekijk recept »

Kabeljauw met groene selder en Zeeuwse mosselen

3 stengels groene selder, gewassen, geschild en in brunoise (hele kleine blokjes) 2 grote nieuwe aardappelen (Charlotte), in brunoise gesneden en gespoeld om het overtollig zetmeel te verwijderen 6 blaadjes lavas (maggiplant) 2 kwartjes gepelde toma... bekijk recept »

Kabeljauw met groene selder en Zeeuwse mosselen

3 stengels groene selder, gewassen, geschild en in brunoise (hele kleine blokjes) 2 grote nieuwe aardappelen (Charlotte), in brunoise gesneden en gespoeld om het overtollig zetmeel te verwijderen 6 blaadjes lavas (maggiplant) 2 kwartjes gepelde toma... bekijk recept »

Kabeljauw met groene selder en mosselen

3 stengels groene selder, gewassen, geschild en in brunoise (hele kleine blokjes) 2 grote nieuwe aardappelen (Charlotte), in brunoise gesneden en gespoeld om het overtollig zetmeel te verwijderen 6 blaadjes lavas (maggiplant) 2 kwartjes gepelde toma... bekijk recept »

Kabeljauw met mosterd-sojasaus en tomaten

2 kabeljauwfilets 4 tomaten 3 el mosterd 3 el sojasaus olijfolie 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tomaten in fijne plakjes, snijd het harde witte gedeelte weg. Leg twee hoopjes tomatenschijfjes dakpansgewijs naast elkaar in een ovenscho... bekijk recept »

Ovenschotel uit de zee met venkel, tomaat

1 grote rode ui gesnipperd 1 teen knoflook fijn gesneden 3 venkelknollen 2 tomaten 1 prei in halve ringetjes 50 gr bloem 40 gr boter 500 ml melk 650 gr kabeljauwfilet 4 takjes dille fijngesneden 600 gr voorgekookte aardappelschijfjes 1 citro... bekijk recept »

Pagina 89 van 100