246 recepten met kreeft
2 selderstengels (voor de court-bouillon) 3 wortelen (voor de court-bouillon) 1 ui (voor de court-bouillon) 1 kruidentuiltje (voor de court-bouillon) 10 peperbollen (voor de court-bouillon) 1 snuifje zout (voor de court-bouillon) 1 teentje knoflook (... bekijk recept »
2 eetlepels arachide-olie 4 dikke diepgevroren artisjokbodems 4 eetlepels extra zuivere olijfolie 3 eetlepels frambozenazijn 1 gehakte fijne kruiden 2 gekookte kreeften 300 g gemengde salade (mesclun) 40 g gepelde, ongezouten pistaches 8 punten van g... bekijk recept »
1 dunne prei 1 eetlepel boter of margarine 2 blikken kreeft roomsoep (a 400 ml) 1 schaaltje tilapiafilet (vis, ca. 225 g) 50 ml slagroom (bekertje a 125 ml) ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 8 soepstengels (doo... bekijk recept »
2 vanillestokjes (2 zakjes a 1.5 g) 2 el zeezout (grof) 3 visbouillontabletten 3 kreeften* (ontdooid) 3 el olijfolie extra vierge1. Halveer de vanillestokjes in de lengte, schraap met een mespunt het merg eruit en doe het in ee... bekijk recept »
1 kreeft (vers uit het koelvak of diepvries) 2 dl mayonaise 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 4-6 eetlepels limoensap (flesje) versgemalen zwarte peper enkele sprietjes bieslook1. Verse kreeft of ontdooide kreeft met groot me... bekijk recept »
30 cl Bordeaux Blanc Moelleux 2 eetlepels fijngehakte kervel 2 gekookte kreeften (650 g/stuk) 1/2 koffielepel kurkuma 25 cl lichte verse room 1 kg mosselen 2 eetlepels olijfolie 0,5 dopje saffraanpoeder 2 sjalotten zout en peper1. Halveer de kreeften... bekijk recept »
4 Canadese kreeften van 500 g 0,25 komkommer 0,5 groene appel 0,25 daikon 1,5 radijs 1 jonge wortel 1 lente-uitjes een paar blaadjes koriander en basilicum 2 zakjes bouillongroenten 0,5 fles witte wijn 15 cl witte wijn (om te blussen) 50 g grof zout ... bekijk recept »
200 g diepgevroren of verse erwtjes 10 cl droge witte wijn 4 dunne preitjes 2 eidooiers 200 g fijne Kenya bonen 4 gekookte kreeften 4 grijze sjalotten 200 g groene asperges 6 kerstomaten kervelplukjes 4 kleine rapen 2 potjes kreeftfond cayennepeper ... bekijk recept »
1 sjalot 1 teentje knoflook 1 el boter 150 ml anijslikeur 100 ml visbouillon 300 ml room Anijssaus Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit de boter in de pan en fruit de sjalot en knoflook. Blus af... bekijk recept »
2 gekookte kreeften (550 g/stuk) 2 of 3 vijgen (afhankelijk van de grootte) 1 kleine rode appel 0,5 citroen 4 eetlepels geroosterde hazelnoten 4 eetlepels olijfolie gemengde sla naar keuze 2 eetlepels notenolie 3 eetlepels Xérèsazijn zout en peper1. ... bekijk recept »