Recepten met kreeft

246 recepten met kreeft

Kreeft

Kreeft Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille

2 selderstengels (voor de court-bouillon) 3 wortelen (voor de court-bouillon) 1 ui (voor de court-bouillon) 1 kruidentuiltje (voor de court-bouillon) 10 peperbollen (voor de court-bouillon) 1 snuifje zout (voor de court-bouillon) 1 teentje knoflook (... bekijk recept »

Salade van kreeft met artisjok

2 eetlepels arachide-olie 4 dikke diepgevroren artisjokbodems 4 eetlepels extra zuivere olijfolie 3 eetlepels frambozenazijn 1 gehakte fijne kruiden 2 gekookte kreeften 300 g gemengde salade (mesclun) 40 g gepelde, ongezouten pistaches 8 punten van g... bekijk recept »

Romige vissoep

1 dunne prei 1 eetlepel boter of margarine 2 blikken kreeft roomsoep (a 400 ml) 1 schaaltje tilapiafilet (vis, ca. 225 g) 50 ml slagroom (bekertje a 125 ml) ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 8 soepstengels (doo... bekijk recept »

Kreeft met vanillezout

2 vanillestokjes (2 zakjes a 1.5 g) 2 el zeezout (grof) 3 visbouillontabletten 3 kreeften* (ontdooid) 3 el olijfolie extra vierge1. Halveer de vanillestokjes in de lengte, schraap met een mespunt het merg eruit en doe het in ee... bekijk recept »

Kreeft met limoenmayonaise

1 kreeft (vers uit het koelvak of diepvries) 2 dl mayonaise 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 4-6 eetlepels limoensap (flesje) versgemalen zwarte peper enkele sprietjes bieslook1. Verse kreeft of ontdooide kreeft met groot me... bekijk recept »

Nage van kreeft met mosselen en saffraan

30 cl Bordeaux Blanc Moelleux 2 eetlepels fijngehakte kervel 2 gekookte kreeften (650 g/stuk) 1/2 koffielepel kurkuma 25 cl lichte verse room 1 kg mosselen 2 eetlepels olijfolie 0,5 dopje saffraanpoeder 2 sjalotten zout en peper1. Halveer de kreeften... bekijk recept »

Gebakken kreeft, bisquesaus met curry, krokante groenten

4 Canadese kreeften van 500 g 0,25 komkommer 0,5 groene appel 0,25 daikon 1,5 radijs 1 jonge wortel 1 lente-uitjes een paar blaadjes koriander en basilicum 2 zakjes bouillongroenten 0,5 fles witte wijn 15 cl witte wijn (om te blussen) 50 g grof zout ... bekijk recept »

Warme kreeft met fijne groentjes

200 g diepgevroren of verse erwtjes 10 cl droge witte wijn 4 dunne preitjes 2 eidooiers 200 g fijne Kenya bonen 4 gekookte kreeften 4 grijze sjalotten 200 g groene asperges 6 kerstomaten kervelplukjes 4 kleine rapen 2 potjes kreeftfond cayennepeper ... bekijk recept »

Kreeft met anijssaus en gegrilde romanesco-salade

1  sjalot 1 teentje knoflook 1 el boter 150 ml anijslikeur 100 ml visbouillon 300 ml room Anijssaus Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit de boter in de pan en fruit de sjalot en knoflook. Blus af... bekijk recept »

Salade van kreeft met vijgen, appels en geroosterde hazelnoten

2 gekookte kreeften (550 g/stuk) 2 of 3 vijgen (afhankelijk van de grootte) 1 kleine rode appel 0,5 citroen 4 eetlepels geroosterde hazelnoten 4 eetlepels olijfolie gemengde sla naar keuze 2 eetlepels notenolie 3 eetlepels Xérèsazijn zout en peper1. ... bekijk recept »

Pagina 1 van 25