Recepten met poon

162 recepten met poon

Poon

Poon Noordwest Europa en Middelandse Zee. 'Loopt' met zijn borstvinnen over de bodem. Een van de weinige vissen die geluid maakt bij gevaar. Vandaar de naam 'knorhaan'. Lengte ± 35 cm. Aantrekkelijke vissoort. Smaakt naar garnaal. Stoven, bakken of in de soep.

Bouillabaisse

1 kg vis (bijv.kabeljauw,zeeduivel,rode poon,wijting) 200 g ongepelde garnalen of 8 gamba's 1 prei 3 uien 1 grote winterwortel 12 el olijfolie 5 takjes peterselie schil van i goed schoongeboende sinaasappel 2 laurierblaadjes enkele peperkorrels 2 1/2... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 1/2 kg visfilet (zeeduivelpoonwijtingzebaars) 1 liter visbouillon1/2 liter droge witte wijnzoutpeper1 ui1/2 prei500 gr rijpe tomaten4 etl olijfolie2 teentjes knoflook1 tl venkelzaad1 tl rozemarijn (evt gedroogd)1 tl tijm (evt gedroogd)1 envelopje s... bekijk recept »

Bouillabaisse

4 wijtingen 1 bos bladselderij 3 rode mul 12 bollen knoflook 3 roodbaars 8 blaadjes laurier 3 rode poon 8 takjes tijm 2 kg uien 1 bos peterselie 3 rode paprika?s 1 venkelknol 3 kg rijpe tomaten 1/2groot blik tomatenpuree 2 fl witte wijn . saffraan, ... bekijk recept »

Bouillabaisse

2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 venkelknol - 2 kruimige aardappels - 100 gram wortels - 0,5 dl Bertolli olijfolie classico - 1 eetlepel tomatenpuree - 0,5 envelopje saffraan - stukje sinaasappelschil - 1 laurierblad - 1 takje tijm - 4 tom... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 ui1/2 prei500 gram rijpe tomaten4 el olijfolie2 teentjes knoflook1 tl venkelzaad1 tl gedroogde rozemarijn1 tl gedroogde tijm1 envelopje saffraan1 stukje schil van een schoonheboende sinaasappelzoutpeper1 1/2 kg visfilet (zeeduivelpoonwijtingzeebaar... bekijk recept »

Bierbouillabaise

2 kg stevige vis (kabeljauwpoontongzeeduivel?) 2 wortelen - 1 prei - 6 sjalotten kruidentuiltje van peterselietijm en laurier 3 flessen (33 cl) Tongerlo Dubbel Bruin 6? 50 g braadboter 5 eetlepels bloem - peterselie - peper en zout Maak de visse... bekijk recept »

Oostends vispannetje

voor 4 personen • 400 g visfilet in blokjes • 200 g Noordzeegarnalen • 2 liter visfumet • 2 glaasjes vissaus • 150 g gemalen Nazareth-kaas voor de vissaus • 150 g boter • 150 g bloem • 1 l visfumet • 1 l room • 1 dl witte wijn • Peper en zout• De vis... bekijk recept »

Triglie alla Livornese

4 rode ponen (+/- 600 gr), 400 gr. kerstomaten, 1 ui,, 2 tenen knoflook, 1 rode pepertje, peterselie, scheutje witte wijnazijn, glas witte wijn, olijfolie, zout, meel- Verwarm de oven voor op 175 ?C - Fruit de fijngesnede ui licht in de olijfolie. Vo... bekijk recept »

Gebakken vis 2

2 grote in plakken gesneden uien gehakte peterselie 1 kop olijfolie zout en peper 4 middelgrote in stukken gesneden tomaten 1500 gr stukken vis (of hele vis zoals rode poon) 1/2 kop witte wijnLaat de ui in een halve kop olijfolie en 4 eetlepels wate... bekijk recept »

Vis op de steengrill

Voor 4 personen: Voor vier reuzengarnaalspiesjes: 16 zoetwater reuzengarnalen 1 limoen 4 takjes dille Voor vier sint-jakobspiesjes: 12 sint-jakobsnoten 12 kleine plakjes bacon 250 g gerookte, niet gesneden Atlantische zalm Voor vier mosselspiesjes: 2... bekijk recept »

Pagina 10 van 17