162 recepten met poon
1 kg vis (bijv.kabeljauw,zeeduivel,rode poon,wijting) 200 g ongepelde garnalen of 8 gamba's 1 prei 3 uien 1 grote winterwortel 12 el olijfolie 5 takjes peterselie schil van i goed schoongeboende sinaasappel 2 laurierblaadjes enkele peperkorrels 2 1/2... bekijk recept »
1 1/2 kg visfilet (zeeduivelpoonwijtingzebaars) 1 liter visbouillon1/2 liter droge witte wijnzoutpeper1 ui1/2 prei500 gr rijpe tomaten4 etl olijfolie2 teentjes knoflook1 tl venkelzaad1 tl rozemarijn (evt gedroogd)1 tl tijm (evt gedroogd)1 envelopje s... bekijk recept »
4 wijtingen 1 bos bladselderij 3 rode mul 12 bollen knoflook 3 roodbaars 8 blaadjes laurier 3 rode poon 8 takjes tijm 2 kg uien 1 bos peterselie 3 rode paprika?s 1 venkelknol 3 kg rijpe tomaten 1/2groot blik tomatenpuree 2 fl witte wijn . saffraan, ... bekijk recept »
2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 venkelknol - 2 kruimige aardappels - 100 gram wortels - 0,5 dl Bertolli olijfolie classico - 1 eetlepel tomatenpuree - 0,5 envelopje saffraan - stukje sinaasappelschil - 1 laurierblad - 1 takje tijm - 4 tom... bekijk recept »
1 ui1/2 prei500 gram rijpe tomaten4 el olijfolie2 teentjes knoflook1 tl venkelzaad1 tl gedroogde rozemarijn1 tl gedroogde tijm1 envelopje saffraan1 stukje schil van een schoonheboende sinaasappelzoutpeper1 1/2 kg visfilet (zeeduivelpoonwijtingzeebaar... bekijk recept »
2 kg stevige vis (kabeljauwpoontongzeeduivel?) 2 wortelen - 1 prei - 6 sjalotten kruidentuiltje van peterselietijm en laurier 3 flessen (33 cl) Tongerlo Dubbel Bruin 6? 50 g braadboter 5 eetlepels bloem - peterselie - peper en zout Maak de visse... bekijk recept »
voor 4 personen • 400 g visfilet in blokjes • 200 g Noordzeegarnalen • 2 liter visfumet • 2 glaasjes vissaus • 150 g gemalen Nazareth-kaas voor de vissaus • 150 g boter • 150 g bloem • 1 l visfumet • 1 l room • 1 dl witte wijn • Peper en zout• De vis... bekijk recept »
4 rode ponen (+/- 600 gr), 400 gr. kerstomaten, 1 ui,, 2 tenen knoflook, 1 rode pepertje, peterselie, scheutje witte wijnazijn, glas witte wijn, olijfolie, zout, meel- Verwarm de oven voor op 175 ?C - Fruit de fijngesnede ui licht in de olijfolie. Vo... bekijk recept »
2 grote in plakken gesneden uien gehakte peterselie 1 kop olijfolie zout en peper 4 middelgrote in stukken gesneden tomaten 1500 gr stukken vis (of hele vis zoals rode poon) 1/2 kop witte wijnLaat de ui in een halve kop olijfolie en 4 eetlepels wate... bekijk recept »
Voor 4 personen: Voor vier reuzengarnaalspiesjes: 16 zoetwater reuzengarnalen 1 limoen 4 takjes dille Voor vier sint-jakobspiesjes: 12 sint-jakobsnoten 12 kleine plakjes bacon 250 g gerookte, niet gesneden Atlantische zalm Voor vier mosselspiesjes: 2... bekijk recept »