Recepten met poon

162 recepten met poon

Poon

Poon Noordwest Europa en Middelandse Zee. 'Loopt' met zijn borstvinnen over de bodem. Een van de weinige vissen die geluid maakt bij gevaar. Vandaar de naam 'knorhaan'. Lengte ± 35 cm. Aantrekkelijke vissoort. Smaakt naar garnaal. Stoven, bakken of in de soep.

Stoofpotje van vis met mosselen, groenten en salie

Voor 4 personen: 4 moten harder (of roodbaars of poon) 1 kg mosselen 1 ui 1 wit van prei 1 stengel groene selder 4 jonge wortelen 1 kleine courgette 1/2 liter witte wijn 1/2 dl room 1 bosje salie 1 blaadje laurier 1 takje tijm Peper en zoutDe wortele... bekijk recept »

Blackened Redfish

schoongemaakte rode poon, of een dergelijk formaat vis, 1 per persoon voor de kruidenmix: paprikapoeder knoflook tijm oregano witte, zwarte en cayenne peper zout boter (1 zware gietijzeren pan)Zet de pan op een heet vuur, zonder boter oid. L... bekijk recept »

Provencaalse Vissoep

2 el. olijfolie -2 uienin snippers -1 teentje knoflook -1 venkelknol -500 gr. tomaatgepelde -1 l. visbouillon -1 glas wijnwitte -1 takje tijm -1 blad laurier -500 gr. visfilet -100 gr. mosselgekookte -1 stokbroodwit -Peterselie Neem voor ... bekijk recept »

Vispannetje

Verschillende vissoorten bv. kabeljouwzalm,poonmosselsgarnaleninktvis en kokkels (naar keuze). 3 tot 4 eetlepels olie1 eetlepel Italiaanse kruidenminimaal 4 tenen knoflook2 fijn gesneden uien2 tot 3 theelepels paprika poeder1 dl. port1 vis of kippebo... bekijk recept »

Vispannetje

Verschillende vissoorten bv. kabeljouwzalm,poonmosselsgarnaleninktvis en kokkels (naar keuze). 3 tot 4 eetlepels olie1 eetlepel Italiaanse kruidenminimaal 4 tenen knoflook2 fijn gesneden uien2 tot 3 theelepels paprika poeder1 dl. port1 vis of kippebo... bekijk recept »

Artusi's Cacciucco, Vissoep

Artusi blinkt niet uit in duidelijkheid over hoeveelheden en kooktijden. Dus ik zou zeggen: doe maar wat en pas hoeveelheden naar smaak aan. Je hebt in ieder geval nodig: 700 gr. diverse vissoorten een ui peterselie 2 tenen knoflook tomaten azi... bekijk recept »

Caldeirada - Portugese Vissoep

1 halve liter visbouillon, 1 halve liter port, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperd teentje knoflook, peper en zout, 1 kg. verschillende soorten vis: b.v. Kabeljauwpoonaalwijtinggekookte garnalenen/of wat ve... bekijk recept »

Couscous Met Vis (Sicilie)

300 g couscous, 1 doosje saffraanpoeder, 1 mespunt kruidnagelpoeder, 1 mespunt kaneel nootmuskaat, zoutvers gemalen peper Voor de vissoep: 1 kg gemengde vis (bijvoorbeeld brasempoonsardientjesschelvis)500 g tomaten, 2 stengels bleekselderij1 bosje pe... bekijk recept »

Vispannetje

Verschillende vissoorten bv. kabeljouwzalm,poonmosselsgarnaleninktvis en kokkels (naar keuze). 3 tot 4 eetlepels olie1 eetlepel Italiaanse kruidenminimaal 4 tenen knoflook2 fijn gesneden uien2 tot 3 theelepels paprika poeder1 dl. port1 vis of kippebo... bekijk recept »

Kakavia

-2 kg (drie a vier verschillende soorten vis bijv: zeebaarsheek,schelvisheilbotrode poonwijtingforel..) in moten gesneden -1 kreeft in stukken gesneden (de scharen gekraakt) -500 g gepelde garnalen -500 g levende mosselen in de schelp -130 g voorjaar... bekijk recept »

Pagina 11 van 17