162 recepten met poon
Voor 4 personen: 4 moten harder (of roodbaars of poon) 1 kg mosselen 1 ui 1 wit van prei 1 stengel groene selder 4 jonge wortelen 1 kleine courgette 1/2 liter witte wijn 1/2 dl room 1 bosje salie 1 blaadje laurier 1 takje tijm Peper en zoutDe wortele... bekijk recept »
schoongemaakte rode poon, of een dergelijk formaat vis, 1 per persoon voor de kruidenmix: paprikapoeder knoflook tijm oregano witte, zwarte en cayenne peper zout boter (1 zware gietijzeren pan)Zet de pan op een heet vuur, zonder boter oid. L... bekijk recept »
2 el. olijfolie -2 uienin snippers -1 teentje knoflook -1 venkelknol -500 gr. tomaatgepelde -1 l. visbouillon -1 glas wijnwitte -1 takje tijm -1 blad laurier -500 gr. visfilet -100 gr. mosselgekookte -1 stokbroodwit -Peterselie Neem voor ... bekijk recept »
Verschillende vissoorten bv. kabeljouwzalm,poonmosselsgarnaleninktvis en kokkels (naar keuze). 3 tot 4 eetlepels olie1 eetlepel Italiaanse kruidenminimaal 4 tenen knoflook2 fijn gesneden uien2 tot 3 theelepels paprika poeder1 dl. port1 vis of kippebo... bekijk recept »
Verschillende vissoorten bv. kabeljouwzalm,poonmosselsgarnaleninktvis en kokkels (naar keuze). 3 tot 4 eetlepels olie1 eetlepel Italiaanse kruidenminimaal 4 tenen knoflook2 fijn gesneden uien2 tot 3 theelepels paprika poeder1 dl. port1 vis of kippebo... bekijk recept »
Artusi blinkt niet uit in duidelijkheid over hoeveelheden en kooktijden. Dus ik zou zeggen: doe maar wat en pas hoeveelheden naar smaak aan. Je hebt in ieder geval nodig: 700 gr. diverse vissoorten een ui peterselie 2 tenen knoflook tomaten azi... bekijk recept »
1 halve liter visbouillon, 1 halve liter port, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperd teentje knoflook, peper en zout, 1 kg. verschillende soorten vis: b.v. Kabeljauwpoonaalwijtinggekookte garnalenen/of wat ve... bekijk recept »
300 g couscous, 1 doosje saffraanpoeder, 1 mespunt kruidnagelpoeder, 1 mespunt kaneel nootmuskaat, zoutvers gemalen peper Voor de vissoep: 1 kg gemengde vis (bijvoorbeeld brasempoonsardientjesschelvis)500 g tomaten, 2 stengels bleekselderij1 bosje pe... bekijk recept »
Verschillende vissoorten bv. kabeljouwzalm,poonmosselsgarnaleninktvis en kokkels (naar keuze). 3 tot 4 eetlepels olie1 eetlepel Italiaanse kruidenminimaal 4 tenen knoflook2 fijn gesneden uien2 tot 3 theelepels paprika poeder1 dl. port1 vis of kippebo... bekijk recept »
-2 kg (drie a vier verschillende soorten vis bijv: zeebaarsheek,schelvisheilbotrode poonwijtingforel..) in moten gesneden -1 kreeft in stukken gesneden (de scharen gekraakt) -500 g gepelde garnalen -500 g levende mosselen in de schelp -130 g voorjaar... bekijk recept »