Recepten met poon

162 recepten met poon

Poon

Poon Noordwest Europa en Middelandse Zee. 'Loopt' met zijn borstvinnen over de bodem. Een van de weinige vissen die geluid maakt bij gevaar. Vandaar de naam 'knorhaan'. Lengte ± 35 cm. Aantrekkelijke vissoort. Smaakt naar garnaal. Stoven, bakken of in de soep.

Provencaalse Vissoep

- 2000-2500 gr. panklare zeevis in 5-8 soortenwaaronder poonpieterman zeeduivelschelviswijtingzeebaars en knorhaantjes. - 3 deciliter olijfolie - 2 grote fijngesnipperde uien. - 10 geperste teentjes knoflook - 200 gr. gewassen in stukken gesneden t... bekijk recept »

Noordzeebouillabaisse Met Rouille.

150 g zeeduivelfilet 150 g kabeljauwfilet 150 g roodbaarsfilet 150 g rode-poonfilet 100 g wijtingfilet 12 scampi 2 uien 3 teentjes knoflook 3 tomaten 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 venkelknol 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 30 dl visfumet 1 stu... bekijk recept »

Noordzeebouillabaisse Met Rouille

150 g zeeduivelfilet 150 g kabeljauwfilet 150 g roodbaarsfilet 150 g rode-poonfilet 100 g wijtingfilet 12 scampi 2 uien 3 teentjes knoflook 3 tomaten 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 venkelknol 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 30 dl visfumet 1 stu... bekijk recept »

Mini Bouillabaisse

-1 liter vissoep (diepvries of blik) -4 wijtingfilets -4 rode poon filets -1 pakje grote diepvriesgarnalen -circa 20 mosselen -10 kleine sneetjes wit brood -3 teentjes knoflook -4 grote gekookte aardappelen -100 g mayonaise -zout en vers gemalen wit... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 ui ? prei 500 gram rijpe tomaten 4 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 1 theelepel venkelzaad 1 theelepel gedroogde rozemarijn 1 theelepel gedroogde tijm 1 envelopje saffraan 1 stukje schil van een schoongeboende sinaasappel zout peper 1? kilo ... bekijk recept »

Bouillabaisse Uit Marseille

-1 kg gemengde visfilets (kabeljauwwijtingpoonzalmforelvictoriabaarspladijsfilet of zeepaling) -100 gram gepelde grijze garnalen -2 sjalotten -2 teentjes knoflook -1 prei -2 vleestomaten -4 el olijfolie -1 blikje tomatenpuree -1 glas witte dr... bekijk recept »

Bouillabaisse

1.5 kg zeevis selderij peterselie 5 worteltjes 1 ui 1 venkelknol 4 a 5 tenen knoflook 1 a 2 laurierblaadjes 10 cm citroenschil saffraan 1 ui 4 a 5 ontvelde tomaten peper zout majoraan salie paprikapoeder Goede bouillabaisse bevat schorpioenvisen nog ... bekijk recept »

Bouillabaisse

2 l visbouillon 2500 g vis en hele schaaldieren olijfolie gesnipperd ui venkelgroen 3 geplette teentjes knoflook 1 laurierblad 3 ontvelde gehakte tomaten 1 takje tijm 1 takje bonenkruid 1 bosje peterselie 1 sinaasappelschil zonder wit 1 plukje saffra... bekijk recept »

Bouillabaisse.

3 eetlepels olijfolie1 gesnipperde ui1 venkelknol schoongemaakt en in dunne reepjes 1 prei schoongemaakt en in ringetjes1 halfgrote rode peper zonder zaadjes en fijngehakt 10 draadjes saffraan1 eetlepel kokend water1 blik (400 g) gepelde tomaten ruw ... bekijk recept »

Bouillabaisse Met Rouille

2 stelen bleekselderij - 1 venkelknol - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 4 eetlepels olijfolie - 1 envelopje safraandraadjes - 1 laurierblad - 1 takje tijm - 1 glas droge witte wijn - zout en versgemalen peper - 500 gram gefileerde stevige vis als kabelj... bekijk recept »

Pagina 9 van 17