71 recepten met rog
-1 rogvleugel van 500 g -1 middelgrote ui (geraspt) -2 stengels bleekselderij (geraspt) -1 wortel (geraspt) -sap en rasp van 1 grote citroen -1 laurierblad -3 dl melk -zout en witte peper uit de molen -1 dl zure room -1 eetlepel zwart viskuit (facult... bekijk recept »
400 gram spliterwten 1/4 knolselderij 4 preien 2 schouderkarbonades 3 vleesbouillontabletten 2 eetlepels fijngehakte bladselderij 2 eetlepels fijngehakte peterselie wat versgemalen peper en wat zout pakje roggebrood katenspek voor zo’n 10 sneetjes... bekijk recept »
2 kg verse gemengde vis (rogzeeduivelsardientjesgarnalen) grof zeezout 3 grote uien 800 gr rijpe tomaten 1 groene paprika 5 teentjes knoflook 750 gr aardappelen 2 el peterselie 1/4 l olijfolie 1 of 2 piri-piri (hete pepertjes) of piri-piri olie 2 dl ... bekijk recept »
600 g rogvleugels 2 peren (Conference) 1 teentje knoflook 1 dl wijn (rood) 1.5 eetlepels ciderazijn 5 g rietsuiker 35 g boter (bakboter) 1 takje tijm 1 blaadje laurier 0.5 bakje tuinkers peper zoutEen magnetronschaal instrijken met boter en de bodem ... bekijk recept »
4 stuks a 150 gram rogvleugeltjes 150 gram prei 100 gram tauge, 2 eetlepels kappertjes, 4 takjes dille 4 plakjes citroen, 50 gram roomboter 3 eetlepels olie 3 dl room 3 draadjes saffraan half glas witte wijn 50 gram bloem, peper en zout. Verwijder de... bekijk recept »
4 rogvleugels800 g bloemig kokende aardappelen100 g zongedroogde tomaten100 g zwarte olijven (zonder pit)4 el kappertjes8 ansjovisfilets (gezouten)4 takjes troskerstomaten1 el oregano (gehakt)olijfoliepeperzoutboter1. Verwarm de oven op 200°C. 2.... bekijk recept »
600 g rogvleugels2 peren (Conférence)1 teentje knoflook (geplet)1 dl rode wijn1.5 el ciderazijn5 g rietsuiker35 g bakboter1 takje verse tijm1 blaadje laurier0.5 bakje tuinkerspeperzout1. Schil de peren maar laat de steeltjes er aan. 2. Plet de knoflo... bekijk recept »
4 stukken rogvleugel 4 eetlepels bloem 1 klontje Solo1. Draai de gepeperde en gezouten rog in de bloem. Tik er met de vingers de overtollige bloem af. 2. Bak de vis in een pan met antikleeflaag in een klontje Solo. Baktijd: 5 minuten aan elke kant. ... bekijk recept »
4 kleine roggenvleugels (reken op ongeveer 150 à 200 g rog per persoon) 3 jonge preistengels 150 g gepelde grijze garnalen enkele takjes dragon geplukt en fijngesneden peper zout 30 g Solo 3 el olijfolie 130 g bleu de bresse of cambodzola-kaas 1... bekijk recept »
4 rogvleugels 800 gr bloemige aardappelen 100 gram zwarte ontpitte olijven 100 gram zongedroogde tomaatjes 4 eetlepels kappertjes 8 gezouten ansjovisfilets 4 takjes trostomaten olijfolie peper en zout 1 eetlepel gehakte oregano boter1. Schil d... bekijk recept »