Recepten met roodbaars

208 recepten met roodbaars

Roodbaars

Roodbaars Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.

Zonnevis met Duvel

4 zonnevis, elk ongeveer 120 gr 3/4 liter Duvelbier 4 dl visbouillon 1/4 liter room verse dragon en peterselie 500 gr champignons solo, bakken en braden 2 appelen peper&zout (pezo)1. Breng de visbouillon met het bier aan de kook, kruid met pezo en ... bekijk recept »

Knorhaanfilet in rodewijnboter

8 knorhaanfilets (=rode poon = roodbaars) van 60 gr./stuk boter 1 eetlepel gehakte sjalot 2 dl rode wijn 1/2 dl rode porto 1 teentje look 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eetlepel gehakte dragon 4 peterselie bloemp... bekijk recept »

Zarzuela

1 kg mosselen 300 gram venusschelpen 600 gram visfilet (vb; kabeljauw, roodbaars, ...) 200 gram inktvisringen 8 gamba's 2 uien 4 knoflookteentjes 1/2 bosje peterselir 2 rode paprika 1 rood chilipepertje 1 eetl geconcentreerde tomatenpuree... bekijk recept »

Couscous met roodbaarsfilet

Voor 4 personen: 400 gr couscous 400 ml warm water 2 courgettes 2 aubergines 1 teentje knoflook 4 roodbaarsfilets 1 eetl. ras el hanoutGiet het warme water bij de couscous,dek het af en laat het ongeveer 5 minuten wellen. Snijd de courgettes en auber... bekijk recept »

Padang sambalmie met visreepjes

350 g visfilet (bijv. wijting, koolvis of roodbaars) 800 g bahmigroentenpakket Ketjap Manis 0.5 zak (250 g) Mie nestjes Sambal Oelek Wok OlieBreng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap manis) aan de kook. Voeg de mie toe, kook ... bekijk recept »

Zalmfilet in bladerdeeg

4 zalmfilets van 125 g (alternatief: roodbaars, kabeljauw) 8 plakjes (roomboter)bladerdeeg 2 stengels bleekselderij 2 bosuitjes 1/2 citroen 125 ml room zout, versgemalen peperVerwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 ... bekijk recept »

Zalmfilet in bladerdeeg

Nodig voor 4 personen: 4 zalmfilets van 125 g (alternatief: roodbaars, kabeljauw) 8 plakjes (roomboter)bladerdeeg 2 stengels bleekselderij 2 bosuitjes 1/2 citroen 125 ml crème fraîche zout, versgemalen peperVerwarm de oven voor op 200 °C. Laat de pla... bekijk recept »

Zalmfilet op courgette en tomaten

4 zalmfilets à 150 grsap van 1/2 citroenzout en peper2 el plantaardige olie[color=blue:288b9e4853]**Voor de groente:[/color:288b9e4853]350 gr kleine courgette1 lookteentje300 gr vleestomaten1 thl verse tijm- De zalmfilets afspoelen en droogdeppen, ev... bekijk recept »

Geroosterde tilapiafilet met tomaten-kappertjessau

Voor 4 personen: 4 tilapiafilets van ca. 125 g 2 el citroensap 1 el viskruiden 5 romatomaten 2 bosuitjes 4 el Becel Voor koken, (roer)bakken en braden 2 el kappertjes 2 el peterselie eventueel zout versgemalen peperLaat de grillpan goed heet worden. ... bekijk recept »

Aigo Saou (Provencaalse Vissoep)

1 kg in moten versneden vis (roodbaarswijtingzeewolf.) 1 l fumet getrokken van vis afval 1,5 soeplepel olijfolie 2 gepelde en geplette teentjes knoflook 1 in ringen gesneden ui 250 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen 125 gr vlees van toma... bekijk recept »

Pagina 19 van 21