254 recepten met schelvis
Voor 6 personen 400 g schelvis of kabeljauwfilet 100 g gekookte mosselen 100 g grote garnalen 40 g boter 40 g bloem 3 dl melk 1 pakje Room culinair 2 el fijngehakte peterselie 1 el mosterd sap van 1/2 citroen zout peper 1 rode paprika, in stukjes 1 b... bekijk recept »
750 gram verse vis, zoals tarbot, schelvis, poon, kabeljauw, zeeduivel, garnalen of inktvis (pesce fresco, rombo, nasello, merluzzo, gamberi o seppia/calamaro) 1 potje venusschelpjes (vongole) 6 zoute anjovisfilets 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 f... bekijk recept »
750 gram verse vis, zoals tarbot, schelvis, poon, kabeljauw, zeeduivel, garnalen of inktvis 1 potje venusschelpjes 6 zoute anjovisfilets 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 fles tomatensaus 2 eetlepels fijngehakte peterselie 2 dl droge witte wij... bekijk recept »
voor 2 personen: 2 grietmoten (ca. 200 g stuk), (kan ook met wijting, schelvis, kabeljauw...) 2 wortelen, in schijfjes gesneden 2 stronkjes witloof 1/2 venkel, in reepjes gesneden 1 tomaat, ontpit en in plakjes gesneden zout en versgemalen peper Noil... bekijk recept »
750 g visgraten en -koppen van magere vissoorten (bijv. wijtingscholtongviswinkel) 5 el olie 600 g kippenbouten 1 blaadje laurier schil van 1/2 (liefst biologische) sinaasappel 2 takjes peterselie 5 witte peperkorrelsgekneusd 1/2 tl gedroogde tijmbla... bekijk recept »
800 stevige witvisfiletbijvoorbeeld kabeljauw of schelvis in flinke stukken 400 g vaste aardappelen geschild en in dikke schijfjes 6 dl visbouillon 1 prei in ringen 2 eidooiers 3 dl knoflookmayonaise 6-8 sneetjes stokbroodgeroosterd of gebakken evt. ... bekijk recept »
400 g verse schelvis, kabeljauw of koolvis 400 g aardappelen, kruimige 2 dl melk of visbouillon (van een blokje) 2 eieren versgemalen peper en zout 1 eetlepel viskruiden 1 theelepel gemberpoeder bloem zonnebloemolie boterSchil de aardappelen, snijd z... bekijk recept »
300 gram visfilets (kabeljauw, schelvis, tong) citroensap boter 1 laurierblad 2 à 3 kruidnagelen rode wijn 2 à 3 theelepels allesbinder 2 à 3 eetlepels slagroom 1 mespunt suiker 1 eetlepel fijngehakte peterselie zout en peperSpoel de visfilets af ond... bekijk recept »
5 grote aardappels2 scharreleieren2 grote handenvol verse spinazie1 ui1 wortel,olijfolie extra viergeong. 3 dl slagroom2 flinke handenvol geraspte Goudse of Parmezaanse kaassap van 1 citroen1 volle thl.(Engelse) mosterdpoeder (ik nam 1 eetl. mosterd ... bekijk recept »
Voor de vis: 500 gr witvis (kabeljauwtilapila of schelvis 1 eetlepel vers citroen of limoensap 1/2 theelepel knoflookpoeder 1 theelepel gemalen kaneel 1/2 theelepel gedroogde tijm 1/2 theelepel paprikapoeder 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper bl... bekijk recept »