Recepten met schelvis

254 recepten met schelvis

Schelvis

Schelvis Veel mensen vinden hem nog lekkerder dan kabeljauw. Veel vitamines. Helaas erg mager 0, 2% vet; eiwit 16%.

Vissoep

750 gr. verschillende soorten vis (makreelschelviskabeljauwtongheilbotzeebaarszeepaling)4 tomaten2 uien2 spaanse pepers1/8 knolselderij1 wortel1 prei4 teentjes knoflook1 kop olijfolie2 afgestr. tl zout1 klein blikje kreeftestaartjes1 klein blik of 10... bekijk recept »

Schelvisfilet In Citroen-peterseliesaus

6 eetlepels Remia Olijf bakken en braden 1 middelgrote uigepeld en fijngesnipperd 2 teentjes knoflookgepeld en in plakjes 225 gram langkorrelige rijst (bijv. risotto- of basmatirijst) rasp van 2 citroenen 6 dl kippenbouillon 2 middelgrote courgettes... bekijk recept »

Garnalen in witte wijnsaus

250 gr visgraten en koppen of goedkope zeevis1 ui in plakjes gesnedenenkele takjes peterselie1 mespunt gedroogde tijmeen klein laurierblad6 witte peperbolletjeszout2-3 el citroensap300 gr gepelde garnalen3 1/2 dl droge witte wijn60 gr boter60 gr bloe... bekijk recept »

Vis in schelpen

250 gram visfilets, zoals kabeljauw of schelvis 1 1/2 deciliter droge witte wijn zout ? laurierblad 1 kruidnagel 4 peperkorrels, gekneusd stukje ui takjes peterselie 20 gram boter 25 gram rookspek, in kleine blokjes 1 eetlepel gesnipperde ui 30 gram ... bekijk recept »

Pasteitje met vis/vispannetje

Voor 4 personen: 4 bladerdaaggebakjes (b.v. in de vorm van een vis) 1 sjalot stukje zalm,kabeljauw,schelvis,lotte,zeetong,hondstong, roodbaarsfilet.... 10 gr vetstof geutje water geutje witte wijn of kruidenbouillon 100 ggarnalen 1/2 blikje krab 1 ci... bekijk recept »

Gestoofde visfilet met garnalensaus

Nodig: 500 gram filet van tong, schol of schelvis, of moten kabeljauw of koolvis, vers of uit de diepvries 75 gram boter zout 40 gram bloem 2 dl melk 5 eetlepels droge witte wijn mespunt geraspte nootmuskaat peper 150 gram gepelde gekookte garnalen o... bekijk recept »

Gestoofde visfilet met garnalensaus

400 gram filet van tong, schol of schelvis, of moten kabeljauw of koolvis 75 gram boter zout 40 gram bloem 2 dl melk 5 eetlepels droge witte wijn mespunt geraspte nootmuskaat peper 150 gram gepelde gekookte garnalen 1 in dunne schijven gesneden citro... bekijk recept »

Gemengde verrassingsfrituur

[color=bleu:3d0677882d]Voor het beignetdeeg[/color:3d0677882d] : 250 g Anco Patisseriebloem, zeezout, 1,5 dl Primus, 1 stijfgeklopt eiwit, 2 eierdooiers [color=bleu:3d0677882d]Om te frituren[/color:3d0677882d]: 1/2 kg mosselen, 1 dl witte wijn, 8 ? 1... bekijk recept »

Koolvis met kervelsaus

1 uitje 1/2 bosje kervel (ca. 25 g) 300 g koolvisfilets 10 g boter 1 eetlepel citroensap 1 theelepel kruidenbouillonpoeder allesbinder 1 theelepel mosterd 1 dl halfvolle melk- Pel het uitje. Hak het uitje met de kervel zeer fijn. - Was de koolvisfile... bekijk recept »

Zeevruchtensoep uit Galapagos

1250 gram makreel,wijting of schelvis1500 gram mosselen200 gram gepelde scampis6 grote krabscharen30 gram olijfolie3 fijngehakte uien200 gram venkel en julienne (reepjes) gesneden4 geplette knoflooktenen1 takje thijm2 laurierblaadjes5 zwarte peperkor... bekijk recept »

Pagina 19 van 26