254 recepten met schelvis
600 g koolvisfilet (of koolvis, leng, schelvis)600 g wortelen600 g aardappelen200 ml room200 ml melk1 teentje knoflook2 el peterselie100 g geraspt kaas1 el mosterdboter1. Verwarm de oven op 200°C. Snij de wortelen en aardappelen in dunne plakjes ... bekijk recept »
450 g visfilet (kabeljauw, dorade, Noorse schelvis,... in blokjes)1 avocado (in blokjes)2 uien (in ringen)1 dl citroensap1 dl limoensap (voor marinade)0.5 limoen (sap van (voor avocado))2 chilipepers (grof gehakt)koriander (fijngehakt)peperzout1. Ver... bekijk recept »
3 El balsamicoazijn 1 El honing2 rode uien, in ringen 150 ml yoghurt1 bosje koriander, fijngehakt sap van ½ limoen4 witte visfilets (schelvis, kabeljauw…) bloem boter4 tortilla’s100 g ijsbergsla, fijngesneden2 avocado’s, in plakjes2 rode pepertjes, ... bekijk recept »
4 koolvisfilets zonder vel van elk 120 gr 100 ml visfumet vloeibare solo peper & zout voor de panade 100 gr malse hoeveboter 100 gr broodkruim 100 gr gemalen gruyère 100 gr gemalen amandelen 25 gr mosterd 1 soeplepel gehakte peterselie 1. Meng alle... bekijk recept »
400 gr snoekbaarsfilet (met vel) 200 gr pompoen 200 gr aardappels 4 el solo, bakken en braden 2 takjes salie 50 ml room peper&zout (pezo)1. Maak de pompoen schoon en snijd hem grof.2. Schil de aarappelen en snijd ze grof.3. Kook alles gedurende ong... bekijk recept »
4 kabeljauwfilets uit het haasje van 140 gr 1 el olijfolie peper en grof zeezout gebakken asperges en verse lamsoren1. Verwarm de oven voor op 110°.2. Spoel de kabeljauwfilets onder koud water en dep droog. Wrijf de kabeljauwfilets in met olijfolie.3... bekijk recept »
100 gram gekookte mosselen 100 gram gepelde garnalen 500 gram visfilet. kabeljauw,schelvis,poon 200 gram zeevruchten 100 gram bacon 4 tomaten gepeld in blokjes 1 deciliter olijfolie 2 teentjes look 12 draadjes saffraan 1,5 deciliter witte wij... bekijk recept »
4 kabeljauwhaas of filets van ca 150 gram 3 grote en stevige vleestomaten 150 gr feta 1 citroen goede olijfolie 1tl tijm,oregano,rozemarijn peterselie 1 el verse peterselie zwarte peper uit de molen en zeezout 1. Neem je ovenschaal en leg de vi... bekijk recept »
250 g bloem cajunkruiden water 300 g Witvis (kabeljauw, schelvis of koolvis) ravigotesaus1. Verhit de frituurolie tot 180ºC.2. Snijd de vis in stukken. Meng de bloem met de kruiden. Voeg al roerende zoveel water toe, tot je een stevig beslag hebt... bekijk recept »
1 kg schelvis 8 el rijst, gekookt 4 eieren, hardgekookt 5 el boter broodkruim, gedroogd 3 takjes peterselie zout en peper citroen 1. Bestrooi de vis met een vleug zout en peper en leg in een ingevette vuurvaste schotel.2. Snipper de eieren en de... bekijk recept »