Recepten met schelvis

254 recepten met schelvis

Schelvis

Schelvis Veel mensen vinden hem nog lekkerder dan kabeljauw. Veel vitamines. Helaas erg mager 0, 2% vet; eiwit 16%.

Viskebab Op Egyptische Wijze

700 g schelviskoolvis of zeeduivel,in blokjes gesnedensap van 3 citroenen6 laurierblaadjes1 theelepel komijnzoutversgemalen peper3 tomatenin vieren gesneden Leg de blokjes vis in een kom. Bedek de vis met citroensap, laurierblaadjes, komijn, peper en... bekijk recept »

Pepesan.

500 gr schelvis-kabeljauw- of makreelfilet1 sjalotje3 a 4 teentjes knoflook3 eetl sambal oelek1 ? theelepel trassie4 gebrande kemiries2 theel zout1 theel suiker2 djeroek poeroetblaadjes? dl dikke santen2 eetl oliealuminiumfolie. Pel de sjalotten en d... bekijk recept »

Romige Vissoep Met Kerrie

1200ml visboullion 1dl witte wijn 500gr panklare soepgroenten met prei 400gr aardapp in blokjes 2thl kerriepoeder 2tomaten, 125ml slagroom 500gr witvis,bv zeewolf,schelvis of tilapia in blokjes enkele sprietjes bieslook Breng in een grote pan de boul... bekijk recept »

Vis-preischotel

1 ui1 knoflookteentje 25 gr boter 250 (mag meer na een aantal reacties van smulwebleden die dit al gemaakt hebben)gr prei 2 eetlepels pesto 1/8 l slagroom(mag ook meer) zout versgemalen peper 300 gr visfilet bv kabeljauw of schelvis 1 eetlepel citroe... bekijk recept »

Gestoomde Visfilet In Savooiebladeren

200 g schelvis- of kabeljauwfilet, 1 mespunt zetmeel, 1 theelepel sesamolie, 1 snuifje suiker, cayennepeper, 1 heel mooi groot blad van een savooiekool, peper en zout Voor de saus: 1 theelepel sojasaus, 1 lente-ui, 1 theelepel sherry, citroensap. Sn... bekijk recept »

Zwaardvis Ceviche

570 gr. zwaardvisfilet of een andere stevige vis (Ik gebruikte schelvis)in blokjes van 1 cm. gesneden 225 gr. tomaten 175 gr. rode uiin dunne snippers gesneden 1 dikke teen knoflookfijngehakt 10 gr. gehakteverse korianderbladeren + 1 el om te gar... bekijk recept »

Vistaartje

8 deegbakjes400 g schelvisfilets1/2 l vetarme visbouillon1 kl tomatenpuree125 g grijze garnalenpepercayennepeper50 cl halfvolle koffiemelkgesnipperde peterselie3 kl ma?zenagemalen emmentaler Breng de visbouillon aan de kook. stoom de vis in 5 min. ga... bekijk recept »

Vistartaartjes Met Mosterd-dillesaus

TARTAARTJES: -60 g schoongemaakte prei(in dunne ringen) -10 g boter -500 g visfilet (schelvisroodbaars....) -4 sneetjes toast (70 g) -1 dl melk -40 g ui (gesnipperd) -1/2 knoflookteentje (fijn gehakt) -1/2 bosje dille -1 ei -zout en witte peper MOSTE... bekijk recept »

Russische Salade

350 gr grote aardappelen250-300 gr gefileerde vis(kabeljauw,schelvis of wijting)zout1 eetl.citroensap100-150 gr garnalen(noordzee)1 komkommer1 krop sla2 tomaten1 kleine ui4 eetl.mayonaise1 1/2 eetl bieslook. Kook de aardappelen (snij ze in blokjes) n... bekijk recept »

Helgolandse Vis-vooraf

-750 g schelvis -1 citroen -zoutnootmuskaat -50 g boter en 20 g bloem -1/4 l melk -1 pakje diepvrieserwtjes (circa 300 g) -peterselie -1 blikje kreeft of krab (200 g) -75 g kreeftenboter -de vis uit de pan halen en het vel eraf trekken en de graten v... bekijk recept »

Pagina 15 van 26