Recepten met schelvis

254 recepten met schelvis

Schelvis

Schelvis Veel mensen vinden hem nog lekkerder dan kabeljauw. Veel vitamines. Helaas erg mager 0, 2% vet; eiwit 16%.

Ceviche

500 g stevige witte visfiletszoals kabeljauw of schelvis 1 dl vers citroensap 1,5 dl olijfolie 2 voorjaarsuitjesfijngehakt 1 teentje knoflookfijngehakt 2 eetlepels gehakt vers korianderblad enkele druppels Tabasco zout Spoel de vis goed schoon, dep h... bekijk recept »

Vis Met Knoflookolie

500 g schelvis- of tongfilets sap van 1 kleine citroen peper en zout 3 eetlepels olijfolie 3 teentjes knoflook gepeld en gehakt 3 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel gehakt korianderblad Dep de vis af met licht bevochtigd keukenpapier. Bedruppel de v... bekijk recept »

Henrike`s Zalmige Koolvisje

Gerookte zalm (Aldikoelvak200 gram)koolvis (Aldidiepvries400 gram (4 blokjes a 100 gram). I.p.v. koolvis kan uiteraard ook een andere witte vissoort gebruikt wordeno.a. kabeljauw/schelvis. NB: - uitstekend recept voor mensen met een spastisch colon! ... bekijk recept »

Visfrikadel Op Spaanse Wijze

750 g visfilets (kabeljauwschelvis) - 1 1/2 water - 1 1/2 theelepel zout - 2 eetlepels azijn - 1 teentje knoflook - 1 ui - peper - paprikapoeder - 3 eetlepels verse gehakte peterselie - 2 eieren - 1 kopjepaneermeel - 2 eetlepels olie - 1 citroen. Dra... bekijk recept »

Aiglefin A La Basquaise

4 moten schelvis 80 gram boter 3 uien 3 rode paprika's 6 tomaten zout & peper 2 teentjes knoflook 1 bouquet garni 1 bosje peterselie 1 dl droge witte wijn Ontvel en ontpit de tomaten. Hak ze fijn. Schil de uien en snij ze in julienne. Was de paprika&... bekijk recept »

Gevulde Avocado's

2 advocado's - 200 gr. magere vis ( kabeljauw,schelvis,of 2 plakjes diepvries )- 100 gr. champignons - 150 a 200 gr. garnalen - 100 gr. mayonaise - peper - zout - 1 theelepel mosterd - 1 soeplepel ketschup - 75 gr. room - geraspte mierikswortel ( lie... bekijk recept »

Vissoep

1 kleine ui 3 tomaten 1 dunne prei 1 teen knoflook 10 gr boter of margarine 1 dl droge witte wijn (bv Blanc de Blancs) dille enkele peperkorrels 300 gr verse kabeljauwschelvis of wijting 100 gr tonijn uit blik 100 gr garnalen peterselie zout koffiero... bekijk recept »

Champignon-vissoep

25 gr boter 2 uiengesnipperd 4 stengels bleekselderijfijngehakt 1 teentje knoflookfijngehakt 450 gr aardappelsin blokjes 175 gr wortelsin blokjes 6 dl hete groentebouillon 3 dl melk 450 gr gesloten champignonsin vieren gesneden 200 gr schelvisfiletin... bekijk recept »

Snelle Visschotel

750 g visfletsbv kabeljauwzalmschelvis,roodbaars,rouget etc eventueel aangevuld met grote gepelde garnalen 2 stevige preienviskruidenpeterselie1 grote creme fraiche100g belegen kaasgeraspt. Bestrijk een ovenvaste schaal met wat olijfolie. Snijd de pr... bekijk recept »

Oosterse Vissoep

250 a 300 gr soepgroenten- 250 a300 gr gefileerde zeevis,kabeljauw schelvis,- 2 el olie- 3 uien- 1/2 tl knoflook poeder- 1 tl kerriedjawa- 1/2 tl djahe- 1 el ketjap manis- 2 tl maizena- 3 el gesnipperde voorjaars ui,prei en/ of bladselderij 50 gr mih... bekijk recept »

Pagina 14 van 26