254 recepten met schelvis
voor 2 personen: -370 gr magere visfilets bv. Kabeljauw, schelvis, tarbot, enz. -een weinig vetstof -½ dl droge witte wijn = (+/- ½ wijnglas) -peper, (eventueel een beetje zout), tijm en laurier -1 ajuin -3 tomaten -250 gr champignons -1 eetlepel blo... bekijk recept »
750 g witte vis als schelvis, kabeljauw of heekfilet 1 eetl. boter of margarine 1 grote fijngehakte ui 2 eetl. fijngehakte peterselie 1 snee oud witbrood of stokbrood in melk geweekt 1 ei zout, peper, nootmuskaat bloem om viskoekjes doorheen te hale... bekijk recept »
voor 2 personen: 370 gr vis (schelvis of kabeljauw of wijting) 2 tomaten (+/- 200 gr) 1 ajuin (+/- 75 gr 50 gr champignons 150 gr paprika (2/3 groen, 1/3 rood) Peterselie Peper en (indien toegelaten zout) Eventueel 1 knoflookteentjeVerdeel de visfile... bekijk recept »
400 gram geschilde aardappelen,kleingesnedenongeveer 4 theelepels boter100 gram geraspte kaas400 gram gare vis [kabeljauw of schelvis mag ook tonijn uit blik zijn op waterbasis]kleine ui zeer fijn gehaktzout en peper1 ei losgeklopt100 a 150 gram vers... bekijk recept »
500 gr schelvisfilet zout sap van 1 citroen 1 laurierblad 5 witte peperkorrels 1 kleine gepelde ui 6 ansjovisfilets in olie ingelegd 50 gr gerookte zalm 3 opgehoopte eetlepels in boter gebakken hele champignons 1 kleine gekookte bloemkool in roosjes ... bekijk recept »
3 worteltjes in stukken 1 ui in stukken 1 prei in stukken 2 deciliter witte wijn 8 deciliter water 3 takjes selderij 3 takjes peterselie 1 laurierblaadje mespunt piment 5 gekneusde witte-peperkorrels 1 visbouillontablet 1 forse schoongemaakte rode po... bekijk recept »
Voor de marinade: 2 tenen knoflook sap van 1 citroen 2 el fijngeknipte verse koriander 2 el fijngeknipte peterselie 1 volle tl paprikapoeder 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 tl zout 1 mespunt sambal 2 el olie En verder: 4 moten schelvis van... bekijk recept »
1,250 gram makreelwijting of schelvis,30 gram boter of olijfolie,3 fijngehakte uien,200 gram venkel in schijfjes gesneden,4 geplette knoflookteentjes1 snuifje tijm. 2 laurierblaadjes,5 zwarte peperkorreltjes,500 gram gepelde tomaat of 1 blik1 boeketj... bekijk recept »
Garnaal - mossel - kreeftenstaart - langoestine - krabbenvlees - surimi - gerookte zalm - gerookte vis - haring - tonijn - paling U kunt de hier gegeven suggesties combineren met de groente-, eier-, kaas- en vleeshapjes a la Montignac. Voor de gerook... bekijk recept »
Garnaal - mossel - kreeftenstaart - langoestine - krabbenvlees - surimi - gerooktezalm - gerookte vis- haring - tonijn - paling U kunt de hier gegeven suggesties combineren met de groente-, eier-, kaas- en vleeshapjes a la Montignac. Voor de gerookte... bekijk recept »