254 recepten met schelvis
1 in plakken gesneden ui 1 theelepel zout versgemalen zwarte peper 12 wortelen in plakjes 2 koppen water 350 gr witte gefileerde visbijv. zeebaars of schelvis 2 zoetzure komkommers in dobbelstenen 1 eetlepel kappertjes Laat de ui, wortelen, zout en p... bekijk recept »
-50 g verse koriander (met wortel) -30 g grof gesneden ui -gemberwortel van 4 cm (3/4 grof gehakt en de rest in fijne reepjes) -1 th lepel garnalen-of ansjovispasta -750 ml kippebouillon -2 th lepels limoensap -1 th lepel donkerbruine suiker -snufje ... bekijk recept »
300gr gefileerde zeevis bv kabeljauwschelvis of koolvis.50gr garnalen.3 grote aardappels.2 visbouillon tabletten.3 dl droge witte wijn.250gr gesneden soepgroenten zonder bloemkool.3eetl tomatenpuree.1thl paprikapoeder.30gr roomboter. Smelt de roombot... bekijk recept »
300 g couscous, 1 doosje saffraanpoeder, 1 mespunt kruidnagelpoeder, 1 mespunt kaneel nootmuskaat, zoutvers gemalen peper Voor de vissoep: 1 kg gemengde vis (bijvoorbeeld brasempoonsardientjesschelvis)500 g tomaten, 2 stengels bleekselderij1 bosje pe... bekijk recept »
- 2 liter plantaardige frituurolie - zout Voor de vis: - 4 stukken kabeljauwfilet of schelvis a 200 g Voor het beslag: - 1 kopje bloem - 1 kopje bier - 2 eierenhet eiwit dient stijfgeklopt te worden Voor de frites: - 1 kg geschilde en in gro... bekijk recept »
3 fijngehakte uien 1 liter water zout komijnpoeder 800 g witte vis (kabeljauwschelviswijting) 400 g langekorrelrijst 50 g pindanoten het sap van 1 citroen 3 gepelde en fijngehakte tomaten Verhit olijfolie in een pan en bak er de ui in. Doe er vervolg... bekijk recept »
-2 kg (drie a vier verschillende soorten vis bijv: zeebaarsheek,schelvisheilbotrode poonwijtingforel..) in moten gesneden -1 kreeft in stukken gesneden (de scharen gekraakt) -500 g gepelde garnalen -500 g levende mosselen in de schelp -130 g voorjaar... bekijk recept »
500 gr. gerookte schelvis4 peperkorrels1 laurierblad1 fijn gehakte ui60 gr. boter175 gr. langkorrel rijst1/2 t.l. kerriepoeder1 e.l. citroensapzoutzwarte peper2 e.l. vers gesneden peterselie en vier hard gekookte eieren. Fruit de ui glazig in de bote... bekijk recept »
20 g diepgevroren sjalotten 1 eetlepel olijfolie 600 g diepgevroren bladspinazie 40 g tarwemeel 400 ml magere melk visfilet (kabeljauwbrasemlengschelvis) 40 g magere geraspte kaas 1 cm knoflookpasta in een tube court-bouillon (1 wortel1/2 ui2... bekijk recept »
500 gr visfilet (koolvisKabeljauw of schelviswat je hetlekkerst vindt) 1 pond vleestomaten 250 gram brie of camembert 1/8 liter ongeklopte slagroom scheutje witte wijn Snij de visfilet, tomaten en franse kaas stukjes. Doe alles met wat peper en zout ... bekijk recept »