Recepten met schelvis

254 recepten met schelvis

Schelvis

Schelvis Veel mensen vinden hem nog lekkerder dan kabeljauw. Veel vitamines. Helaas erg mager 0, 2% vet; eiwit 16%.

Visschotel India

500 gr. kabeljauw(of schelvis)filet5 dl water2 takjes peterselie1 laurierbladzoutpeper35 gr. boter1 schoongemaakte en kleingesneden ui1 el kerrie35 gr. bloemaardappelpuree van 750 gr. aardappelen3 el paneermeel. Kook de visfilets in het water met pet... bekijk recept »

Vissoep Uit Le Marche

750 gram verse viszoals tarbotschelvispoonkabeljauw zeeduivelgarnalen of inktvis (pesce frescorombonasellomerluzzogamberi o seppia/calamaro) 1 potje venusschelpjes (vongole) 6 zoute anjovisfilets (acciuge o alici) 2 uitgeperste teentjes knoflook (... bekijk recept »

Zuppa Di Pesce Siciliana

750 gram gefileerde zeevisbij voorkeur 3 verschillende soorten zoals kabeljauw of schelvisroodbaars en mul of rode poon 4 eetl. olijfolie 2 uiengrof gesnipperd 2 teentjes knoflookragfijn gehakt 2 bleekselderijstengelsgrof gesnipperd 2.5 dl droge witt... bekijk recept »

Zuppa Alla Pesce Siciliana

750 gram gefileerde zeevisbij voorkeur 3 verschillende soorten zoals kabeljauw of schelvisroodbaars en mul of rode poon - 4 eetl. olijfolie - 2 uiengrof gesnipperd - 2 teentjes knoflookragfijn gehakt - 2 bleekselderijstengelsgrof gesnipperd - 2.5 dl ... bekijk recept »

Gefillte Fisch

Voor de bouillon:2 worteltjes in plakjes (je hebt voor de garnering minstens 16 plakjes nodig)1 ui in ringen1 of 2 vissenkoppen (geen vette)2 tl zout1-3 tl suiker1/4-1/2 tl witte peper of 6 peperkorrelsVoor de visballetjes:1 middelgrote uit2 eieren2 ... bekijk recept »

Stoere Vistaart

5 grote aardappelengeschild in blokjes van 2,5 cm. 2 scharreleieren 2 grote handen verse spinazie 1 ui fijngehakt 1 wortelhegalveerd en fijngehakt olijfolie extra vierge 3dl slagroom 2 grote handen geraspte belegen Goudse of Parmezaanse kaas. 1 citro... bekijk recept »

Joodse Viskoekjes A La Robert

1 kg gekookte kabeljouw of schelvis. 2 grote gekookte aardappels. 2 eieren. 2 eetl. paneermeel. 1 eetl. mosterd. 1 ui. 50 gr. boter.2 eetl. gehakte peterselie. zout. peper 1 eetl.suiker is in de joodse keuken gewoonmaar als je er niet van houdlaat je... bekijk recept »

Visschotel Met Ketjap En Koriander

1 citroen 3 eetlepels (walnoten)olie 1/2 eetlepel vers geraspte gemberwortel 1 1/2 eetlepel ketjap manis zout-peper 400 gr. schelvis-of kabeljauwfilet boter voor het invetten 1 1/2 dl. room culinair 1 eetlepel gesnipperde koriander. Boen de citroen o... bekijk recept »

Vissoep

6 eetlepels slaolie of andere olie1 grote fijngesnipperde ui1 teentje knoflook uit de knijper100grrijst1 kleine selderieknol1-2 dunne preien2-3 worteltjes1 kleine venkelknol750 gr:moten kabeljauw,schelvis of wijting of filets van schol,tong of tarbot... bekijk recept »

Stoofpotje Van Gemengde Vis Met Een Knapperig Korstje

2 sjalotjes 200 gram venkel 2,5 dl. droge witte wijn 4 dl. visbouillon 4 dl. slagroom gemengd met 1 theelepel maizena zout en versgemalen peper 150 gram zalmfilet 150 gram filet van wittebv. tongschol of schelvis 100 gram garnalen boter of olijfolie ... bekijk recept »

Pagina 21 van 26