254 recepten met schelvis
4 schelvisfilets (elk 180 gram)1 courgette1 prei2 wortelen1 sjalot800 g aardappelen1 handvol kervel200 ml roommelk400 ml visfond200 ml droge, witte wijn4 el ongezouten pistachenoot4 el paneermeelmaïszetmeelnootmuskaatboterolijfoliepeperzout1. Maak de... bekijk recept »
4 schelvisfilets4 plakjes gezouten spek1 kg aardappelen500 g bladspinazie200 ml melkparmezaan (geraspt)boternootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Pureer ze samen met de melk. 2. Laat de spinazie slinken i... bekijk recept »
4 schelvisfilets (175 g elk)600 g broccoli2 sjalotten4 el amandelschilfersboter125 ml room3 dl visfondmespuntje saffraandraadjespeperzout1. Pel de sjalotjes en stoof ze glazig in wat boter. Doe er de saffraan bij en overgiet met de visfond. Breng aan... bekijk recept »
600 g aardappelen4 schelvishaasjes1 gerookte forel (filet)4 tomaten100 g boter4 el room2 el citroensapolijfolie2 el bieslook (gehakt)2 el peterselie (gehakt)peperzout1. Kook de aardappelen gaar en breng in een andere pan gezouten water aan de kook. P... bekijk recept »
250 g basmatirijst200 g schelvishaasje (met vel)1 kg witloof3 el sojasausolijfolie2 cm gember (geraspt)peperzout1. Snij het witloof in de lengte in fijne repen. Verhit 2 el olijfolie in een wokpan, voeg het witloof toe en roerbak kort. Voeg de gerasp... bekijk recept »
600 g schelvisfilet600 g aardappelpuree1 prei2 wortelen100 g doperwten4 dl melk100 g kaas (geraspt)2 dl visfond125 g boter (wat voor de vorm)1 ui2 el peterselie (gehakt)1 takje tijm50 g bloempeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de groe... bekijk recept »
500 g schelvisfilets300 g vastkokende aardappelen6 dl melk3 preien (in fijne ringen)100 g boter50 g bloem2 el gehakt peterselie0.5 el mosterdpeperzout800 g aardappelen (voor de puree)200 ml melk (voor de puree)30 g boter (voor de puree)nootmuskaat1. ... bekijk recept »
4 schelvisfilets600 g bloemig kokende aardappelen400 g savooikool2 lente-uien2 el bieslook (gesnipperd)4 eieren1 blaadje laurier100 ml melk150 ml droge, witte wijn3 el witte wijnazijnboternootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. S... bekijk recept »
400 g gerookte schelvis (in plakjes)100 g quinoa2 citroenen1 gekonfijte citroen1 lente-ui (in ringen)olijfoliepeperzout1. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Maak los met een vork, kruid met peper en zout en laat afkoelen. 2. Snij... bekijk recept »
4 schelvisfilets (van 150 g elk)2 tomaten (grote)1 courgette300 g roomkaas (natuur)6 el paneermeel4 takjes basilicum (de blaadjes)2 kl verse tijm (blaadjes)2 limoenenolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de vis met peper en zo... bekijk recept »