254 recepten met schelvis
800 g schelvisfilet1 citroen (sap)50 g tarwebloem1 dl halfvolle melk1 eipeperzout1. Dep de visfilets goed droog en kruid naar smaak met peper en zout. 2. Pers de citroen. 3. Roer een vrij vloeibaar deeg met het losgeklopt ei, de bloem, de melk en het... bekijk recept »
800 g schelvisfilet30 g bakboter3 cl extra vierge olijfolie1 tl kerriepoederzout1 ui (gesnipperd)0.5 appel (Jonagold, in stukjes)20 g tarwebloem20 g roomboter1 dl halfvolle melk1 dl visfond0.5 dl room1. Snipper de ui, snij de appel in stukjes. 2. Spo... bekijk recept »
1 kg schelvisfilet1 stengel bleekselder (fijngesneden)1 preiwit (fijngesneden)1 wortel (fijngesneden)3 sjalotten2 dl droge, witte wijn2 dl visfond3 dl room2 el citroensap2 cl extra vierge olijfolie1 el bieslookpeperzout1. Snij de groenten fijn. 2. Ha... bekijk recept »
4 moten schelvishaasje3 dl visbouillon3 dl droge, witte wijn3 dl room3 sjalotten (fijngesnipperd)3 el graanmosterd2 eidooiers (kleine)sneetje citroen4 takjes dillewitte peperzout1. Stoom de schelvis 10 minuten. Breng de visbouillon en de witte wijn a... bekijk recept »
600 g schelvisfilets500 g spinazie1 ui (fijngesnipperd)2 dl room250 g kaas (gemalen)klontje boterwitte peperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een ovenschaal in met boter. Spoel de spinazie. 2. Snij de schelvis in grote stukken. Breng ze ... bekijk recept »
4 schelvisfilets (elk van 150 g, met vel)4 stronkjes witloof80 g bamboescheuten (uit blik)4 lente-uien1 citroenboterbloem1 kl mosterdzaad1 kl paprikapoeder2 el Provençaalse kruidenpeperzout1. Wrijf de vis aan de velkant goed in met peper, zout, Prove... bekijk recept »
1 ui 25 gr. boter 400 gr. schelvisfilet 400 gr. tomaat, gepelde 2 el. citroensap 2 stengels bleekselderij 1 teentje knoflook Tabasco 1 kleine paprika, groene 1 kleine paprika, rode Zout Peper- Lekker met gekookte rijst. - In plaats van schelvis kunt ... bekijk recept »
Voor 6 personen: 600 gr Ratteaardappelen 2 Uien 1 el Olijfolie 600 gr Gerookte schelvis 1 liter Halfvolle melk 1 blaadje Laurier 30 cl Vloeibare room 2 el Curry 6 takjes dragonSchil de aardappelen, kook ze in zoutwater en hou ze goed warm. Spoel de u... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 middelgrote schelvissen volledig schoongemaakt (geheel) 8 gekookte aardappelen (in vorm gesneden) 2 sjalotjes 2 doosjes kerstomaten 2 dl tomatenpassata 1 eetlepel ketchup 1 blad laurier 1 koffielepel fijngesneden dragon 4 takjes ro... bekijk recept »
800 g schelvisfilet 1 citroen 50 g bloem (tarwebloem) 1 dl melk (halfvol) 1 ei peper zoutDe visfilets goed droogdeppen. Naar smaak kruiden met zout en peper. Een vrij vloeibaar deeg roeren met het losgeklopt ei, de bloem, de melk en het citroensap. ... bekijk recept »