Recepten met tarbot

107 recepten met tarbot

Tarbot

Tarbot 'King Of The See', 'Tournedos van de Zee', 'De Keizer onder Vissen'. Dit zijn zomaar een paar benamingen voor deze prachtige (plat)vis. Hij kan wel 90 cm groot worden en past zijn kleur aan de zeebodem aan. In het najaar en de winter op z'n lekkerst. Alle bereidingsmanieren.

Tarbot in de korst met beurre nantais

2 tarbotfilets van elk 180 g 500 g spinazie 2 tomaten 2 sjalotten 1 citroen 1 bundel basilicum 1 plak bladerdeeg met boter 2 glazen witte wijn 350 g koude boter 1 el azijn olijfolie peper zout1. Pel tomaten en sjalotten en snij ze fijn. Hou de... bekijk recept »

Jonge tarbot

4 st jonge tarbot van ongeveer 140 gr stuk 4 eetl aardappelmousseline 24 st kleine gestoomde worteltjes 150 gr grijze garnalen 2 eetl gehakte kruiden(peterselie, kervel,dragon en bieslook) 1 dl champagne 2 dl garnalenfumet 150 gr koude boter 1 paar k... bekijk recept »

tarbot en papilotte

600 gram tarbot 300 gram garnalen 1 ui 1 prei 1 venkel 1 1/2 wortel 2 tomaten 1/2 bakje champignons 200 gram boter 2 sjalotjes 4 eetlepels citroensap 8 eetlepels visfond of witte wijn 4 koffielepels dille peper en zout naar smaak 1. spoel de ... bekijk recept »

Tarbot met spinazie en gepocheerd ei

4 tarbotfilets 180gr elk 200gr spekblokjes 800gr aardappelen 400gr jonge bladspinazie 1 sjalot gesnipperd 1 teentje knoflook gesnipperd 1 el gehakte bladpeterselie dille 4 eieren 4 eidooiers sap 1/2 citroen 50ml witte wijn 100gr boter melk a... bekijk recept »

Kleine Tarbotmoot Met Fijne Specerijen

1 kg kleine tarbot op de graat, paprika,piment,laurier,kummel,foelie, 300 g wortel, 1 appel, 1 eetlepel boter, 1 dl olie De tarbot door het kruidenmengsel halen en braden in verhitte olie; de boter toevoegen en licht bestrooien met zout. De wortelen ... bekijk recept »

gegrilde tarbotfilets met mediterrane

4 middenstukken van tarbot, elk 125g 1 rode en 1 groene paprika 1 kleine courgette 4 draadjes saffraan 1 teentje knoflook 100 gr kappertjes 1/2 dl olijfolie peper en zeezout gehakte bieslook 1. schil de paprika's , ontdoe van pitten en zaadlij... bekijk recept »

Bouillabaisse Van De Noordzee

1kg vaste vis (vijf verschillende soorten zoals zalmtarbotzeeduivelzeewolfzeepalingtong) 12 wulkengekookt 12 langoustineskort gekookt 20 kreukelsgekookt 1/2kg ongepelde garnalen tijm laurier 1 bol knoflook 4dl olijfolie peper en zout een sc... bekijk recept »

Courgettebloemen

6 courgettebloemen 100 gr. tarbot 1 eiwit 1 dl. room 3 dl. visbouillon 2 dl. visfond 1 dl. wijnwitte 0.5 dl. vermout 3 el. creme fraiche 100 gr. boter 2 el. dilleversefijngehakte Peper Zout Neem bij voorkeur een visbouillon die u kunt sto... bekijk recept »

Vissoep

300 gr vis (kabeljauwtarbot o.i.d.) 2 (vis)bouillonblokjes 2 laurierblaadjes halve venkelknol1 ui halve winterwortel 2 takjes peterselie peper 1 eetl (verse) dille Van een liter water en de visbouillonblokjes bouillon maken. De laurier, de in stukjes... bekijk recept »

Visschotel met reepjes gerookte zalm

4 stukken vis van 200 g (tarbot, kabeljauw, tong) 1 glas droge witte wijn 2 dl visbouillon 8 takjes wilde kervel 8 takjes dille 2 blaadjes munt 2 dl room 1 snede gerookte zalm Een visbouillon trekken van koppen en visgraten en het kookvocht van de g... bekijk recept »

Pagina 7 van 11