107 recepten met tarbot
1 kg tarbot (moten)5 dl visfond5 dl halfvolle melk0.5 citroen (geschild, in schijfjes)3 eidooiers200 g bakboter0.5 g roomboter1 dl room0.2 dl groentebouillonpeperzoutpeterselie (fijngehakt)1. Schil de citroen tot op het vruchtvlees, ontpit en snij in... bekijk recept »
0.5 kg mosselen400 g tarbotfilet1 ui (grofgehakt)12 stengels groene selder (in stukken)0.5 dl droge, witte wijn2 dl room25 g bakboterpeperzout250 g oesterzwammen (in reepjes)2 tomaten (in stukjes)12 aardappelen (Charlotte)1 el peterselie (fijngehakt)... bekijk recept »
500 g aardappelen800 g tarbotfilethandvol krulsla10 el sjalot (gesnipperd)4 eidooiers250 g boterketchup2 dl witte wijn1 dl schaaldierenfond1 dl witte wijnazijn0.5 el kervel (gehakt)handvol dragon (fijngesnipperd)1 el dragon (gehakt, voor de saus)1 el... bekijk recept »
4 moten tarbot (met vel, van elk 200 g)1 aardappel500 g wortelen (voor de wortelpuree)1 dl melk2 dl roomcitroensap1 kl boterboterolijfolie1 kl extra vierge olijfolie2 dl visfond4 artisjokbodems (voor de artisjokpuree)suiker1 ui2 sjalotten2 el bloem1 ... bekijk recept »
4 tarbotfilets (van 150 g)2 limoenen1 dl kokosmelk2 el olie3 dl visbouillon4 blaadjes basilicum (Thaise)2 stengels selder2 stengels citroengras3 groene Spaanse pepers3 rode Spaanse peperszout1. Spoel het citroengras, de selder en de groene Spaan... bekijk recept »
8 bloemige aardappelen zilveruitjes (uit bokaaltje) 8 champignons scheutje witte wijn busseltje bieslook 1. Puree2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze nadien even drogen op het vuur. Pureer de aardappel en meng er een k... bekijk recept »
1 mooie tarbot grof zout 6 eieren dragon, peterselie, kervel 250 g boter witte wijn azijn1. strooi de helft van het grof zout in een ovenschotel (ongeveer 1,5 cm dik)2. besprenkel met wat water. leg de vis in zijn vel (maar de uitgewanden eruit geh... bekijk recept »
4 filets Tarbot 2 stnengels prei 1 middelgrote ui 1 blikje Chatka krab 100 gram grijze noordzeegarnalen 25 cl verse room 40 gram roomboter 6 eetlepels cognac peper en zout 4 sneetjes oude kaas 1. Maak vier pakketjes van alluminiumfolie.2. Ondera... bekijk recept »
600 g tarbotfilets peper en zout 200 g aardappelen 1.5 dl light room extra vergine olijfolie 0.5 eetlepel wasabi 2 limoenen 1 paling 3 sjalotten 1 dl witte wijn 1 dl gevogeltefond 1 dl visfond Solo 1 komkommer 4 eetlepels korianderblaadjes 0... bekijk recept »
18 langoustines Court-bouillon 400 g tarbotfilets (of van een andere witte vis) 4 hele eieren 1,5 theelepel tomatenconcentraat 30 cl light room 30 cl kreeftensoep uit blik 30 g Solo (voor de ovenschaaltjes) 1 bos waterkers 3 soeplepels Solo Vloei... bekijk recept »