268 recepten met tong
12 tongfilets (kleine, 400 g in totaal)500 g mosselen150 g grijze garnalen800 g aardappelen1 stengel selder1 ei1 ui2 preien2 el gehakt peterselie6 sprietjes bieslook1 takje verse tijm1 blaadje lauriercitroensap100 ml witte wijn300 ml visbouillon100 m... bekijk recept »
1 rundstong1 prei0.25 selder1 wortel1 ui300 g kalfsgehakt250 g champignons100 ml madera500 ml kalfsfond50 g boter3 el bloem4 el tomatenpuree2 laurierblaadjes2 takjes tijm4 takjes peterseliepeperzout1. Laat de tong in 3 liter gezouten water wit trekke... bekijk recept »
4 Noordzeetongen (panklaar)300 g risottorijst (arborio of carnaroli)1 ui (fijngesnipperd)1 l kippenbouillon (warm)125 ml droge, witte wijnolijfolie1 kl boter1 citroenuit de molen peperzeezout1. Verwarm de oven voor op 175° C. 2. Fruit de uisnippe... bekijk recept »
4 tongfilets8 oesters (uitgestoken; hou het vocht bij)broodkruim1 groene koolboterlimoensapolijfolie2 el peterselie2 el lente-uien1. Snij de kool heel fijn. Hak de peterselie. Snij de lente-uien en de oesters fijn 2. Stoof de kool in wat boter gaar o... bekijk recept »
8 tongfilet300 g witte druiven4 dl roomcitroensap1 dl wit druivensap4 dl droge, witte wijn20 g boter2 sjalotpeperzout1. Snipper de sjalotjes. Pel de druiven. Halveer ze, haal de pitjes eruit. Vang het sap dat uitloopt op. 2. Kruid de tongfilets met p... bekijk recept »
12 tong zalmrolletjes diepvries Kelvin 900 GR wokmengeling groeten diepvries Ringis 400 ML visfond 250 ML witte wijn 200 ML room 2 EL olijfolie 2 EL kerriepoeder TOPAZ 1. Bereiding 30 MIN2. Doe de visfond en de witte wijn in een kookpot en breng to... bekijk recept »
1 wortel 1 prei 1 ajuin 2 selderstengels 1 look tijl en laurier 1 kalfstong of rundstong 35 gram bakboter 35 gram bloem 0,5 ltr. bouillon 250 gram champignons 2 el tomatenpuree 2 dl madeira 4 el gehakte peterselie 1/2 citroen 1. •Kook de tong ... bekijk recept »
4 tongfilets boter zout en peper 1 glas droge witte wijn 150 gr verse room 150 gr gepelde garnalen citroensap een takje verse dragon 1. De schoongemaakte tongen in een beboterde vuurvaste schotel leggen, overgieten met de witte wijn, afdekken met ... bekijk recept »
100 gr gesneden prei 100 gr geraspte wortelen 100 gr fijngesneden selder 100 gr erwtjes 100 gr fijne princesseboontjes 1/2 L room 1/2 Kg voorgekookte mosselen 600 gr tongfilets 1/4 L witte wijn1. Snij een julienne van de groenten en laat ze even... bekijk recept »
8 tongfilets (2 tongen) 200gr zalmfilet 2dl visbouillon 1dl champagne 2 sjalotjes 1dl slagroom 1 prei 1klontje boter 1 tomaat olie, peper, zout, verse dille1. Het vel van de zalm eventueel nog ontschubben en de vis in 8 stukken snijden. Zalm en to... bekijk recept »