1000 recepten met tonijn
175 g bloem1 blikje tonijn (160 g Rio Mare Tonijn in olijfolie)1 el gedroogde gist (snel rijzende)250 g melk50 g room (verse)2 eieren100 g parmezaan150 g courgetteklontje boterzoutketchupverse munt1. Rasp de courgetten langs een grove rasp, breng op ... bekijk recept »
2 blikjes tonijn (160 g Rio Mare Tonijn in olijfolie)150 g diepvries erwtui (een halve)200 g ricotta2 el parmezaan1 eibroodkruim (of paneermeel)1 el extra vierge olijfolieolie (om te bakken)zout1. Hak de ui en laat hem 2 minuten zacht worden in een p... bekijk recept »
3 plakken aubergine (gegrild)160 g tonijn (Uitgelekte Rio Mare tonijn in eigen nat)eierdopje kerstomaten40 g rucola10 g extra vierge olijfolie1 bosuien (vers)zoutpeper1. Snijd de tomaatjes in vieren, hak een paar blaadjes rucola fijn, was en snijd he... bekijk recept »
2 sneden zuurdesembrood300 g tonijn (RIO MARE tonijn in olijfolie Extra Vergine)1 bosje rucolaolijfoliezoutpeperfleur de sel50 g pijnboompitten200 g kerstomaat ((of een bokaal gekonfijte tomaat Saclà))40 g suiker150 g zwarte olijven1 teen knoflook10 ... bekijk recept »
400 g perziken (halve, uit blik)400 g tonijn (in eigen nat, blik)2 el gehakt peterselie ( extra)0.5 citroen2 el mayonaisepeperzout1. Laat de perziken uitlekken in een vergiet. 2. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Doe in een kom en maak los met ee... bekijk recept »
4 aardappelen0.5 krop sla1 rode biet (voorgekookt)1 groene appel2 lente-uien1 el gehakt peterselie2 eieren2 el volle yoghurt1 blikje tonijn (natuur)1 el mayonaise1 el citroensapuit de molen peperzout1. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook... bekijk recept »
500 g spaghetti2 blikjes tonijn1 ui (gesnipperd)1 teentje knoflook (geperst)1 courgette (in plakjes)2 wortelen (in blokjes)2 blikjes gepelde tomaten1 blikje tomatenpuree4 el kappertjessnuifje oregano4 takjes oregano100 g geraspt kaaspeperzoutolijfoli... bekijk recept »
4 tonijnsteaks4 courgettes (kleine)3 teentjes knoflook4 el groentebouillon2 takjes verse koriander2 el korianderzaden2 kl Provençaalse kruidenuit de molen peperzeezoutolijfolie1. Verwarm de over voor op 180 °C 2. Spoel en droog de courgettes, sni... bekijk recept »
3 kroppen Romeinse sla200 g kerstomaten80 g zwarte olijven (ontpit)300 g cannellinibonen2 el boter3 sneden toastbrood1 teen knoflook200 g prinsessenbonen0.5 bosje bladpeterselie300 g tonijn (uit blik)1 el citroensap3 el olijfoliepepers1. Maak de slab... bekijk recept »
1 bakje Parijse champignons300 g tonijnsteak1 plak gerookt spek50 g rucola400 ml bruine fond50 g zilveruien (vers)peperzout1. Maak de champignons schoon. Snij de tonijnsteak en het spek in even grote dobbelsteentjes (±3 cm). 2. Prik afwisselen... bekijk recept »