1000 recepten met tonijn
400 gram pasta (penne of spiraaltjes)250 gram broccoli, in roosjes200 gram ricotta, hüttenkäse of roomkaas100 gram belegen boerenkaas, in miniblokjes2 eetlepels pesto3 lente-/bosuitjes, in ringetjes2 blikjes tonijnstukken op water, uitg... bekijk recept »
150 gram rucola6 eetlepels olijfolie3 eetlepels pijnboom- of zonnebloempitten1 teentje knoflook, gehalveerd400 gram cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt200 gram cherry/-kerstomaten, gehalveerd3 lente/-bosuitjes, in ringetjes2 blikjes toni... bekijk recept »
300 gram spaghetti7 eieren200 milliliter kookroom200 gram geraspte belegen kaas1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden1 bosje lente-/bosui, in ringetjes2 teentjes knoflook, fijngehakt8 gedroogde tomaten op olie, in reepjes2 blikjes tonijn, uitgel... bekijk recept »
1. Bak schuin gesneden plakjes ciabatta in wat olijfolie aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met grof zeezout. Beleg met je gekozen topping als het brood is afgekoeld tot lauwwarm. Maak de topping(s) van tevoren, zo... bekijk recept »
1. Snijd 2 venkelknollen in plakken van circa 1/2 cm en schep om met wat olie. Leg ze op een ingevette bakplaat en rooster de venkel onder de ovengrill in een paar minuten licht- bruin. Neem uit de oven en laat afkoelen. Snijd 2 gegrilde paprika’s ui... bekijk recept »
voor het pizzadeeg:1 zakje (7 gram) gedroogde gist1 theelepel suiker400 gram bloem extra om te bestuiven4 eetlepels olijfolievoor de vulling:200 milliliter gezeefde tomaten1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden2 blikjes tonijn, uitgelekt150 gram c... bekijk recept »
2 bosjes radijs2 eetl. olijfolie(zee)zoutversgemalen peper300 g schelpjespasta2 eetl. gehakte verse munt2 blikjes tonijn op olieblaadjes munt voor garnering1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de radijs. Verwijder de wortel en de blaadjes. Kruis... bekijk recept »
200 g fusilli450 g witte bonen, uit pot of blik225 g tuinerwtjes of doperwten, uit pot of blik1 klein potje kappertjes1 klein potje zongedroogde tomaten (ca. 190 g)1 blikje tonijn naturel (op water, ca. 400 g)1 kleine (rode) ui, gesnipperd6 eetl. yog... bekijk recept »
2 eetl. extra vergine olijfolie1 grote rode ui, grof gehaktzoutversgemalen peper2 teentjes knoflook, grof gehakt1 rode paprika, in grove stukken300 g penne2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt50 g kalamata of zwarte olijven4 eetl. platte peterselie, fi... bekijk recept »
1 tonijnsteak, ontdooid (Vismarine of vers)zout en versgemalen peper1 eetl. olijfolie1 eetl. geschaafde amandelen10 g boter1 sinaasappel, zonder schil en pitjes, in plakken1 theel. geraspte sinaasappelschilenkele groene olijven, in plakjes1. Bestrooi... bekijk recept »