Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Salade Met Gegrilde Kabeljauw, Spekjes En Citroendressing

Voorgerecht of lunchgerecht voor 2 personen bereidingstijd: 10 tot 20 minuten 470 kcal / 1971 kj p.p. 2 stukken kabeljauwfilet van 75 g elk 3 plakjes ontbijtspek 6 kerstomaatjes 1 lente-uitje 3 theelepels Franse mosterd zoutpeper 1 eetlepel fijngeh... bekijk recept »

Mega Visbrochette Met Een Pittig Sausje En Pastaslaatje

-500 g zeewolffilet -500 g zeeduivelfilet -10 Sint-Jakobsnootjes -10 sneetjes gerookt spek -10 tongscharfiletjes -10 filetjes van kleine zeebarbeel -1/2 dl tomatenketchup -50 g pickels -een snuifje kerriepoeder -100 g gedroogde tomaten -2 dl olijfoli... bekijk recept »

Vispotje Met Saus

500 gram visfilets (scholzeeduivelkabeljauwzwarte en witte koolvis) Voor de bouillon, 2 dl. water 2 dl. witte wijn peterselie 1 ui 1 wortel 1 laurierblad zout 4 schijfjes citroen. voor de saus. 2 eidooiers 150 gram boter zout peper 1 eetl.... bekijk recept »

Zuppa Di Pesce

1 1/2kg vis (bv tongzeeduivelbaars sardines en of makreel)5 teentjes knoflook750gr tomaten3 eetl. fijne peterselie 3 1/2 dl drge witte wijn500gr mosselen (levend)3/4dl olijfolie1 grote ui (fijn)2 spaanse pepers(fijn)4 st. jacobsschelpen8 gamba'swater... bekijk recept »

Gebakken Zeeduivelmedaillons

Voor de avocado-mousse: 1 rijpe avocado1 tl dijon-mosterd3 el creme fraiche0.5 teentje knoflookcitroensapzoutpeper Voor de vinaigrette: 2 el sherry-azijn3 el maiskiemolie3 el olijfolie extra vergine1 tl dijon-mosterd1 el creme fraiche2 el bieslookzo... bekijk recept »

Zeewolf Met Rode-paprikasaus En Zwarte Tagliolini

Zwarte tagliolini.4 el.olijfolie1/2 ui gesnipperd3 teentjes knoflook,geplet450gr.rode paprika,schoongemaakt en in stukjes225g tomaten in stukkenzout en peper1 dl. groentenb. 20 gr gezouten boter,700gr zeewolf of zeeduivel in porties van ca 175 g.50 ... bekijk recept »

Baby-Lotte met cox-appeltjes en cidersaus

4 kleine lottezadeltjes van ca. 250 gr elk (Lotte = Zeeduivel) 1 kleine ui 1/2 seldertakje Boter 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier) 2 el witte wijn 4 dl room 3 el pineau de Charentes 3 cox appelen 4 bladerdeegtaartjes van boter 1 el bloem... bekijk recept »

Matelotte van vis

Voor de visfumet 1/2 kg visafval (zeetong of tarbotgraten) 1 ui 1 takje selder 1 kruidentuiltje 1.5 l water Boter Arachide- of olijfolie Voor de saus 2 uien 2 takjes selder 1/4 courgette 3 tomaten Boter of olie 1.25 dl witte droge wijn 1 kruidentuilt... bekijk recept »

Bouillabaisse met rouille basisrecept

1.2 l visbouillon1 kg visfilet (vastkokend: zeeduivel, rode poon, zonnevis,...)500 g grote garnalen (diepzee)400 g tomatenblokjes (blik)4 el tomatenpuree1 onbehandelde citroen (schil van)375 ml droge, witte wijn1 dopje saffraan1 venkel2 preiwitten0.5... bekijk recept »

Visstoofpotje

500 g visfilet (zeebaars, zeeduivel, zeebarbeel,...)400 g gemengde zeevruchten (mosselen, sint-jakobsvruchten,...)500 g vastkokende aardappelen400 g tomatenblokjes (blik)1 ui2 teentjes knoflook1 rode chilipeper8 saffraandraadjes200 ml droge, witte wi... bekijk recept »

Pagina 25 van 29