283 recepten met zeeduivel
Voorgerecht of lunchgerecht voor 2 personen bereidingstijd: 10 tot 20 minuten 470 kcal / 1971 kj p.p. 2 stukken kabeljauwfilet van 75 g elk 3 plakjes ontbijtspek 6 kerstomaatjes 1 lente-uitje 3 theelepels Franse mosterd zoutpeper 1 eetlepel fijngeh... bekijk recept »
-500 g zeewolffilet -500 g zeeduivelfilet -10 Sint-Jakobsnootjes -10 sneetjes gerookt spek -10 tongscharfiletjes -10 filetjes van kleine zeebarbeel -1/2 dl tomatenketchup -50 g pickels -een snuifje kerriepoeder -100 g gedroogde tomaten -2 dl olijfoli... bekijk recept »
500 gram visfilets (scholzeeduivelkabeljauwzwarte en witte koolvis) Voor de bouillon, 2 dl. water 2 dl. witte wijn peterselie 1 ui 1 wortel 1 laurierblad zout 4 schijfjes citroen. voor de saus. 2 eidooiers 150 gram boter zout peper 1 eetl.... bekijk recept »
1 1/2kg vis (bv tongzeeduivelbaars sardines en of makreel)5 teentjes knoflook750gr tomaten3 eetl. fijne peterselie 3 1/2 dl drge witte wijn500gr mosselen (levend)3/4dl olijfolie1 grote ui (fijn)2 spaanse pepers(fijn)4 st. jacobsschelpen8 gamba'swater... bekijk recept »
Voor de avocado-mousse: 1 rijpe avocado1 tl dijon-mosterd3 el creme fraiche0.5 teentje knoflookcitroensapzoutpeper Voor de vinaigrette: 2 el sherry-azijn3 el maiskiemolie3 el olijfolie extra vergine1 tl dijon-mosterd1 el creme fraiche2 el bieslookzo... bekijk recept »
Zwarte tagliolini.4 el.olijfolie1/2 ui gesnipperd3 teentjes knoflook,geplet450gr.rode paprika,schoongemaakt en in stukjes225g tomaten in stukkenzout en peper1 dl. groentenb. 20 gr gezouten boter,700gr zeewolf of zeeduivel in porties van ca 175 g.50 ... bekijk recept »
4 kleine lottezadeltjes van ca. 250 gr elk (Lotte = Zeeduivel) 1 kleine ui 1/2 seldertakje Boter 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier) 2 el witte wijn 4 dl room 3 el pineau de Charentes 3 cox appelen 4 bladerdeegtaartjes van boter 1 el bloem... bekijk recept »
Voor de visfumet 1/2 kg visafval (zeetong of tarbotgraten) 1 ui 1 takje selder 1 kruidentuiltje 1.5 l water Boter Arachide- of olijfolie Voor de saus 2 uien 2 takjes selder 1/4 courgette 3 tomaten Boter of olie 1.25 dl witte droge wijn 1 kruidentuilt... bekijk recept »
1.2 l visbouillon1 kg visfilet (vastkokend: zeeduivel, rode poon, zonnevis,...)500 g grote garnalen (diepzee)400 g tomatenblokjes (blik)4 el tomatenpuree1 onbehandelde citroen (schil van)375 ml droge, witte wijn1 dopje saffraan1 venkel2 preiwitten0.5... bekijk recept »
500 g visfilet (zeebaars, zeeduivel, zeebarbeel,...)400 g gemengde zeevruchten (mosselen, sint-jakobsvruchten,...)500 g vastkokende aardappelen400 g tomatenblokjes (blik)1 ui2 teentjes knoflook1 rode chilipeper8 saffraandraadjes200 ml droge, witte wi... bekijk recept »